vrijdag 6 januari 2012

water hoort toch in de sloot?

Soms zou je wel eens even niet op een oude boerderij willen wonen; nu bijvoorbeeld. Er stond vanmiddag 20 centimeter water in de kelder na het beestenweer van de afgelopen week. Gelukkig heb ik grote rubber laarzen, een tuinslang en een pomp om alles op te ruimen. Even moed verzamelen en aan het werk, resultaat is een keurig droge en gedweilde kelder met alles op de juiste plaats. Nu de lapjeskamer: een heel ander verhaal. Na de opruimbeurt van eergisteren belde de oudste op uit Utrecht om te vragen of ik nog "gek" flanel had voor e en pyjamabroek. Hij vroeg niet of ik de broek kon maken, dat is zooo vanzelfsprekend.Even in de grote-lappenkast gedoken en een prachtige lap ruitjesflanel gevonden. Nu hopen dat dit leuk genoeg is de andere pyjama's hebben popcornzakjes, sesamstraatfiguren of voetballende krokodillen erop.
Voor vanavond ligt er een heerlijk pakketje te wachten, deel 4 van de Camelot BOM van Dorry, het plaatje is al uitgeprint, het patroon ligt klaar om geknipt te worden en ik, ...ik kan niet wachten. Kind nummer 3 wordt door kind 2 van het station gehaald, zij woont ook in Utrecht maar komt, omdat ze 17 is, nog ieder weekeinde van vrijdag tot zondag naar de polder. Manlief zit ook al in de auto op weg naar huis, we gaan dadelijk gezellig met elkaar eten en de week doornemen.

2 opmerkingen :

  1. Oh, gezellig allemaal thuis, en het klinkt zo bekend... heb je even dit of maak je even dat, maar zolang we het met plezier doen...
    Over die pyjamabroek gesproken: enkele jaren geleden vroeg oudste zoon om een flanellen (ook van een heel maffe stof) broek te maken, maar dusdanig groot dat hij over een skibroek heen paste, met héél grote bretels, dat was toen geloof ik super cool, ook voor een vriend een gemaakt, na die skivakantie liggen ze gewassen geloof ik nog ergens op zolder :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja vragen om iets gebeurt niet snel, altijd vanzelfsprekend, maar ik ben nu begonnen om hem zelf klusjes als knopen en losse naden te laten opknappen. Fijn dat het water weg is, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen