dinsdag 24 januari 2012

Als je alleen maar van groen houdt...,

Als je alleen maar van groen houdt.dan is je hele huis groen, de muren, de keuken, de wc, de bank, de stoelen en de rest van het huis. Als je trouwt is je trouwjurk zelfs groen. Ik heb een vriendin die echt alleen van groen houdt, en van lapjes in alle tinten groen of iets met groen. Het verveelt nooit, iedere keer dat wij ons overgeven aan onze grote hobby, stoffenmarkten en winkels bezoeken worden er weer stapels groene tricot, katoen en zelfs kunstleer ingeslagen. Intussen heeft ze een hele kamer vol voorraadstellingen met stof.
Sinds kort heeft ze een nieuwe passie ontdekt, kralen, ze maakt de meest waanzinnige creaties. En als ik uit moet en bij mijn avondjurk iets nodig heb, ga ik bij haar langs. Nog niet zo lang geleden hadden we een gala voor het goede doel: ik had een lange zwart fluwelen jurk met een reuzensplit gemaakt, prachtig maar een tikkie saai. Je raadt het al, even naar mijn vriendin met de jurk onder de arm. We kwamen uit op een hysterisch groen marmeren ketting van een kilo!!! en een zijden lap in de zelfde kleur. Hiervan hebben we in een knutselmoment een avondtasje gemaakt met beugels met groene ornamentjes. Thuis nog wat groene strasssteentjes op de beugel geplakt, van de rest van de stof  een hele grote strik gemaakt,  en het setje was compleet. Op de avond zelf zoveel complimenten gehad dat ik naar het Wienerbal weer in dezelfde jurk ga . Omdat ik graag de ketting weer wil lenen heb ik een speldenkussentje voor haar gemaakt, in het ....groen.

En  om het af te leren; twee huisjes .

5 opmerkingen :

 1. Leuk, maar je maakt me wel nieuwsgierig hoor.
  Graag een foto van je gala outfit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n "groene vriendin"...... en je cadeautje voor haar is een echt "liefie" geworden.... Zou graag het geheel van jurk en tasje zien, maar ja, er moet wat te raden overblijven........
  Huisjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst leuk dat je meedoet met de weggeefactie van het boek van Arne & Carlos. Ook leuk, omdat ik nu weer een nieuwe blog ontdek, die ik weer met plezier kan gaan volgen, want het ziet er gezellig uit bij je. Binnenkort ga ik ook nog eens terugbladeren (als je dat goed vindt).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ook wel benieuwd naar je zwart met groene outfit !
  Klinkt in ieder geval heel origineel ....
  En om het af te leren ook een meisje met een rood jurkje in je rode huisje ... ook een leuke combi !
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je geen foto van jou in je zwarte jurk erbij hebt gezet, zou het best willen zien, lijkt mij een schitterende combinatie! Nu ik ben ook gek op groen, maar echt niet op alle tinten, gelukkig mogen smaken verschillen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen