zondag 22 januari 2012

high tea zonder quilten

Een hele dag zonder lapjes kan echt! De hele dag gebakken gisteren om vandaag een high tea te huisvesten in de vergaderruimte van de Bed & Breakfast. 8 personen en een hoop gekakel. Behalve een aantal cakes en taarten, scones en muffins en lemon curd met bramenjam heb ik een AGA Breakfast cerealcake gebakken. Vanochtend aan het ontbijt als verrassingaan de gasten van vanacht voorgeschoteld, en het was een succes. Dart kan ook moeilijk anders als je weet wat er in gaat; honing, boter, havermout, verschillende soorten noten, verschillende rozijnen en krenten etc. 
Gisterenavond hebben we met ons derde kind, een dochter, de aftrap voor het Wienerbal gehad, receptie op de Oostenrijkse Ambassade en daarna een diner met alle debutanten en hun ouders in Huis ter Duin in Noordwijk. De jeugd had elkaar eerder die middag al leren kennen bij de eerste dansles voor het bal. Je begrijpt; geen tijd voor iets met lapjes.
De gasten zitten op dit moment te smullen en laten me weten wanneer ze me nodig hebben, even tijd voor mezelf. Dadelijk een quilt afmaken op de naaimachine, had ik nog nooit gedaan, van een jellyrol een quilt maken op de machine. Het is echt zooo klaar als je gewend bent alles met de hand te doen.  Misschien is morgen hier het resultaat te bewonderen. Het ligt aan de gasten, als ze lastig zijn wordt het niets met het mesjien.

11 opmerkingen :

 1. OOOoooo dat ziet er lekker uit,ik ben de laatste tijd ook veel aan het bakken geslagen en vind het zo leuk om te doen,maar jij doet het beroepsmatig knap hoor.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er allemaal geweldig uit! Vast geen lastige gasten vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm dat ziet er heerlijk uit, zowel de ochtend als de middagtraktaties! Hier is net een halve appeltaart in hongerige magen verdwenen! Hoop dat het jou gelukt is wat steekjes weg te werken! Fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er fantastisch uit Karen! Jammie....!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat gaat inderdaad als een speer met het masjien. Sinds gisteren ben ik begonnen aan een cursus Machine Quilting op het internet. Na vier weken (is de bedoeling) kan ik dan keurig doorquilten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er allemaal geweldig uit. Wat heerlijk als je goed kunt koken en bakken. petje af hoor. Als ik weer eens een weekendje er op uit ga kom ik vast jou kant op!! liefs kruimel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hhhhmmm dat ziet er goed uit.
  Heb je nog kunne quilten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw! Dat ziet er lekker uit! Lapjes zijn mooi, maar dit is LEKKER!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Karen, wat een leuk blog heb je.

  En de high tea ziet er jammie uit... En tussen al dat lekkers herken ik wat bijzondere dingen. Die zeggen voor mij veel over de eigenaresse.

  Het witte kleed met grote rode ruit doet hier ook dienst als tafelkleed. 'k Heb er zelfs twee want stel dat de stof uit het assortiment verdwijnt...

  En het rode servies, niet hetzelfde, maar wordt hier ook met veel liefde verzameld...

  Fijne week gewenst! En bedankt voor je reactie op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat boffen jouw gasten met zo'n bakgrage gastvrouw! Ziet er allemaal héérlijk uit! Mócht je het recept van de ontbijtcake een keer willen delen op je blog, dan houd ik me aanbevolen ;-)
  Krijg binnenkort een nieuwe keuken met (eindelijk weer) een goeie oven en kan met nù al verheugen op het maken van allemaal lekkere dingen!!!
  groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, wat ziet dit er allemaal lekker uit, jammie! Zou zo bij je aan willen schuiven!

  BeantwoordenVerwijderen