zondag 29 januari 2012

eindelijk rust, de antique sampler is af!

Na een gezellig etentje gisterenavond en de afwasresten vanochtend is het zover... de laatste vormpjes als applicatie in de hoeken van de band gezet en nog het geheel gefotografeerd. Het project Antique Sampler is ten einde! Morgen breng ik hem weg om te laten quilten, er liggen nog een hoop projecten te wachten en het doorquilten vind ik het minst leuk aan het geheel.  De binding ligt klaar, als de quilt terugkomt kan die zo er op gezet worden.  Rest me jullie het recept van een supercalorieën bom te verklappen. een almondfudge uit een engels tijdschrift.
Foto's zijn er niet meer van, het was zo op. Neem 400 gram melkchocolade , een blikje gecondenseerde melk van 397 gram, 25 gram roomboter en smelt dit al roerend op een laag vuur. Roer hier 125 gram amanderlschaafsel door en stort het in een vierkante vorm die met bakpapier bekleed mis. Ongeveer 6 uur laten opstijven in de ijskanst en smullen maar...
Dit is de tafel in mijn werkkamer nu, tijd voor een opruimbeurt voor ik weer verder mag aan iets leuks. Links ligt de half doorgequilte sterrendeken, vooraan een stapel nieuwe rode stofjes om tot huisjes te verwerken, een stapel tijdschriften met leuke borduurpatroontjes en een doos waar gesneden huisjes in kunnen. Verder ligt er ook nog deel 5 van de Camelot naar me te lachen, misschien een projectje voor vanavond???

10 opmerkingen :

 1. Wat goed dat hij af is. Gefeliciteerd !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd,de mijne is bijna af nog 2 randen de rondingen aplikeren en dan kan ik gaan quilten.Wat was het leuk om te doen he,maar fijn als iets af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd, wat is hij schitterend geworden! Echt een prachtige top! Ik hoop dat hij helemaal naar je zin wordt gequilt en je er nog heel lang plezier van zult hebben en succes met je andere projecten, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Love your version of this quilt. It will inspire me to make a start mine. Thank you. Love your houses too.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Un quilt precioso. Que envidia! Y del dulce de almendras queda pendiente hacer otro para ver las fotos. Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is de top prachtig geworden. Ik hou van de applicaties en de kleuren. En 't zal nog mooier worden als 't gequilt is.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongelofelijk mooi, ik heb met studie zitten kijken! Spannend ook, om hem te laten doorpitten... hoe zal je hem terugkrijgen? Ik geniet juist erg van die kleine steekjes, al heb ik de grotere dekens met de naaimachine doorgestikt. En het recept lijkt me heeeeeerlijk!! Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is hij prachtig geworden, gefeliciteerd, weer eentje klaar

  BeantwoordenVerwijderen