donderdag 26 januari 2012

opgeruimd staat netjes

Ooit gaat het wat worden, die werkkamer van mij, gisterenmiddag alle losse draden borduurzijde opgeruimd. Dat wil zeggen van zo'n 20 stukjes karton en papier met gaatjes en draadjes er gewoon vier gamaakt. Het kost een middag maar dan weet je weer wat je nog in huis hebt.Meestal als ik de geest krijg en wil borduren , neem ik een nieuw kleurtje, weet je zeker dat je genoeg hebt, hoeft nu niet meer: je kijkt bij de goede kleur en het hangt voor het grijpen. Het kostte overigens wel vier! uur.
Omdat kind twee met een vriendinnetje vroeg moest oppassen, manlief een dinervergadering had en kind vier honger, hebben we heerlijk vroeg om zes uur gegeten. De avond vóór je op die manier. Dus.... TV aan op een programma dat je niet echt hoeft te volgen om het te snappen, geregen top op schoot en beginnen maar. Helaas iets te lang, tegen twaalven voelde ik mijn schouder. Vanochtend voelde ik hem nog; nu echt!  Even een paar flinke armzwaaien en een hete douche, helaas niet genoeg. Het grote voordeel is dat ik nu een echte smoes heb om niet naar de sportschool te hoeven, een quiltblessure. Zou dit een woord zijn bij Wordfeud? Geen idee, maar wel veel punten als het zo was. het wordt wel mooi, het was even puzzelen wat voor motief het moest worden maar ik heb toch gekozen voor rechte lijnen. Het patroon en de stoffen zijn al zo druk dat dit genoeg moet zijn. De kleur donkerrood leek heel donker maar in praktijk zie je het nog nauwelijks.
Vandaag maar achter de naaimachine om de jurk voor kind drie af te maken, ze komt het weekeinde thuis en kan dan meteen passen. Wel moeten we op schoenenjacht, het is zooo moeilijk om een paar mooie witte schoenen te kopen voor onder haar baljurk.  Natuurlijk kunnen we naar een bruidswinkel maar de prijzen zijn daar wel erg hoog voor een avondje schitteren. Als laatste een foto van het monster dat mij altijd vanuit een schuilplaats in de gaten houdt. Mozart de kat, hier ligt hij op mijn tekenpapier en ritselt dat het een lieve lust is. Vanuit zijn schuilplaats dicteert hij de hond alle regels. Helaas is de hond een sul èn vindt  Mozart lekker om aan te snuffelen. Vaak moet ze dit bekopen met bloedende strepen op haar neus. Urenlang kan ze voor de kast zitten kijken naar Mozart, tot hij beweegt; dan houdt ze het niet meer en moet even met haar neus in de kattenvacht. Te Laat.... au en miauw, janken en blazen, twee verontwaardigde beesten. Op dat moment bonjour ik ze mijn kamer uit en blijf rustig alleen zitten.

6 opmerkingen :

 1. Wat een monnikenwerk zeg, al die draadjes. Maar wel fijn dat je 't geordend hebt. Heb je er geen nummers bij gezet? Dat kan ik niet goed zien op de foto.
  Mooi dat rode quiltwerk.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaal over die kat en hond, katten zijn echt altijd de baas in huis! Je streepjes worden mooi, alleen hoop ik maar dat je snel van die schouderpijn af bent...! Beterschap er mee! Groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Snap dat je dat garen bijna niet ziet, dat is eigenlijk voor naaimachine quilten en niet voor de hand, maar mooi is het wel. Ja borduurzijde netjes bewaren is soms lastig, gelukkig bracht een vriendin van mij allemaal plastic kaartjes mee en nu zit alles op kleur in een doos, maar kreeg onlangs weer een lading, dus moet weer uit gaan zoeken!
  Ik vind die hond schattig in zijn onschuld en ja die kat is er niet een om zonder handschoentjes aan te pakken! Succes met de schoenen jacht, misschien is er ergens wat lente voorraad binnen, maar je zult er wel naar moeten vragen!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi wordt het doorquilten, jammer dat je last krijgt van je schouder, want niet naar de sportschool is één, maar ook niet verder kunnen quilten is ook lastig, ik hoop dat het snel over gaat

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi opgeruimd. Binnenkort ga ik mijn grote deken ook doorquilten maar dat doe ik wel op de naaimachine. Mijn meiden verven hun schoenen altijd in de juiste kleur bij hun outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het maar druk met al je kinders. Maar het klinkt wél gezellig allemaal! Quiltblessure ga ik onthouden. héle goeie smoes. Maar toch: veel sterkte en ik hoop dat je schouder gauw beter wordt!
  Misschien even een warme pittenzak er op?
  Groetjes,
  Trudy

  BeantwoordenVerwijderen