zaterdag 1 december 2012

Winterklaar; quilten maar!

Helemaal in de Sinterklaasstemming, de leukste tijd van het jaar met surprises, veel gedichten en echte huisgemaakte borstplaatharten. Wij hebben ook altijd nog verjaardagen, woensdag manlief, gisteren kind twee en volgende week oma.
Één last is van de schouders, alles is winterklaar, in het blauwe huis is het water afgetapt, het gas afgesloten en de luiken dicht, twee vorstvrij kacheltjes zorgen ervoor dat niets kan bevriezen. Voor de zekerheid zit er zelfs antivries in alle afvoeren en de WC pot. Gisteren nog een laatste tochtje van het jaar met mijn boodschappenbootje, eindigend in de haven. Vandaag wordt hij op de trailer gezet zodat hij bij ons in de hooiberg lekker droog kan overwinteren. Ik ben een extra eindje om gevaren, het is altijd zo prachtig op het water in de winter, geen boter maar enorm veel wintervogels en prachtige luchten.
's Avonds de verjaardag van kind twee gevierd, op haar verzoek gingen we eten in de Vergulde Vos, bij ons aan de overkant. We staan iedere keer weer versteld van het aantal mensen. In een jaar tijd heeft dit leuke stel een slaperige vieze dorpskroeg weten om te toveren tot kloppend hart van onze gemeente. Ze hadden zelfs een speciaal Serious Request menu waarvan 2,50 naar het goede doel gaat!
Intussen ben ik begonnen aan een miniquiltje, ik wil zo graag een de tumbling blocks uitproberen, ze liggen naast het dichtpapier zodat ik ofwel ter inspiratie twee blokken aan alkaar zet dan wel de blokken neerleg om ineens wat dichtregels neer te pennen. Altijd is het motto: verspil geen tijd en doe altijd meerdere dingen tegelijk.
Vanavond een kookworkshop, een hele familie komt logeren en koken, vast oergezellig! Morgen vieren we Sint, met alle kinderen verspreid door het land wonend moet dat gewoon in het weekeinde, voor het eerst overigens dat we het niet op 5 december vieren. Oma komt ook weer eens, de laatste jaren vierde ze het bij mijn zus, die heeft nog gelovigen, maar dit jaar mag ze dus twee keer!!
Tussendoor wil ik eigenlijk nog meeborduren met Atelier Soed Idee, zowel de SAL als die schattige gingerbreadmannetjes, dat wordt een nachtje overslaan

6 opmerkingen :

 1. Leuk je tumbling blocks, zo leuk om aan te werken, en wat een goede spreuk.......aan jou in mindfullnes duidelijk niet besteed (lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karen,

  Leuk om te zien hoe je je eigen invulling aan de Jules hebt gegeven.
  Veel plezier dit weekend

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's en wat ben je weer druk bezig, maar wel helemaal jij! Wordt gaaf dat quiltje, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit heerlijk eventjes mee te genieten van je boottochtje, wat lijkt me dat geweldig!! Jammer dat het voor nu weer even voorbij is, maar ook een rustig gevoel, dat winterklaar maken ;)! Geniet lekker van alle feestelijkheden, veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Karen, ja, wat heerlijk he, om rond deze tijd nog op het water te zijn. Vroeger ging ik dan ook nog wel eens zeilen. Koud!!! Maar prachtig ook. Trouwens ook leuk om te zien hoe leuk de Vergulde Vos is geworden. In de jaren dat ik zeilles gaf op zeilschool De Kaag was dit een van onze pleisterplekken voor een middagtocht, biljarten! Soms lastig om weer het water op te komen als het lagerwal was. Ja, dat was nog de tijd dat we echt geen motor hadden op de zeilboten, nu zie je haast niets anders. Fijne zondag, groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen