zaterdag 29 december 2012

Even tijd voor mijzelf

Na gezellig drukke kerstdagen, de eerste traditioneel met kalkoenen en veel familie om de tafel, de tweede met vrienden en een gekke gemsrug , even niets!
Na kerst is er toch wel een dagje nodig om het huis te laten bijkomen van 22 personen. Tel daarbij op dat alle studenten thuis zijn en allemaal gezellig met hun moeder naar de stad
willen. Niet om iets te kopen natuurlijk, maar als mamma die trui en dat pak en die onderbroek ook zo leuk vindt zou ze dat dan alsjeblieft willen kopen voor de arme student die altijd op zwart zaad zit??? Pleasepleaseplease......
Ach, en deze moeder zegt; als je het zelf maar draagt want mijn ellebogen hebben last van een quiltblessure.
Kind twee had gisteren haar vriendinnen te eten in het pizzapaleis, oude gewoonte van de dames om met elkaar voor zichzelf en voor ons pizza's te maken, zo zaten we weer met 10 man aan tafel. Na het eten ben ik lekker achter de naaimachine gekropen, heb een al reeds lang besteld rokje voor kind drie gemaakt en een jeans van kind één gerepareerd. Het zat zo lekker rustig daar dat ik meteen door ben gegaan met weer een rand van de antique sampler, het wordt al wat!
Omdat vandaag de dag extra vroeg begon met een ritje vliegveld zat ik daar om 10 uur alweer. Lekker stapeltje gesneden voor straks.

En, om met dit prachtige weer niet alleen maar binnen te zitten, even op de fiets en met de pont naar ons blauwe huis; het stond er nog... Er werd zelfs gezeild op de plas, 's zomers is het wel eens frisser, 13 graden was het!
Misschien droogt het land dan eindelijk een beetje want het leek wel een extra meer zo achter het blauwe huis.8 opmerkingen :

 1. Oh. Wat klinkt dit alles weer gezellig. Ja, heerlijk die kinderen, je moppert wel eens, maar we zijn blij dat ze nog koen en van alles aan je vragen. Ik bewonder je hoe je alles doet, b&b, kinderen, hobbie en de rest. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. komen bedoel ik i.p.v. koen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het land staat hier ook blank, maar het was heerlijk in het zonnetje! Je hebt duidelijk een fijne Kerst gehad en die kinderen herken ik al te goed, hier ook een zoon die mee ging shoppen!
  Fijne jaarwisseling, groetjes
  Lida
  P,S. Je steekjes worden weer schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi hi, wat heerlijk je berichtjes over je kinderen, zo herkenbaar ;)! Fijn dat jullie het zo heerlijk gehad hebben allemaal! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier vandaag ook eindelijk het zonnetje gezien. Wat kunnen we daar toch van genieten. Alles staat blank. Zo te lezen heb je een super kerst achter de rug. Nu nog oud en nieuw en dan weer het gewone leven. Wat gaat zo'n jaar toch snel om.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt allemaal heel gezellig!En dat moeder-effect in de stad is zeer herkanbaar ;-))
  Het zeilen in de winter met zulk weer is ook lkkr speciaal!
  Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja heel herkenbaar,hier is het ook zo geweest en nog weleens,dan vraagt de jongste,mam heb je nog wat kleingeld over.
  Fijne Jaarwisseling met je dierbaren en graag tot in het nieuwe jaar.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wir wären sehr gerne jetzt in diesem hübschen Haus am See!
  Das erinnert uns an unseren schönen Aufenthalt in Ihrem wunderbaren Hertog-Inn im vergangenen August!
  All unsere besten Neujahrswünsche für ein glückliches 2013!
  Tous nos voeux les meilleurs de la Suisse!

  BeantwoordenVerwijderen