zondag 26 augustus 2012

Regen ist best lekker...

Natuurlijk valt iedereen over me heen na deze woorden, maar mijn regenweekeinde was heerlijk!
Na alle gasten uitgezwaaid te hebben gisteren en de kamers opgemaakt te hebben, ben ik naar Lisse gereden. Daar zit Jacqueline van der Velden met haar quiltwinkel aan huis. Wat een stoffen, patronen en fournituren! Even helemaal los, je komt voor garen en gaat weg met veel stofjes, achterkantstoffen en natuurlijk het garen. Een aanrader.
Ook lekker is de regen voor mijn tuin, de pompoenen groeien als kool, de courgettes plukken we per tien en de prachtige wittevliegende schotels, de patisson is bijna klaar voor de pan of oven. De courgettes heb ik vanochtend maar direct verwerkt tot courgette-citrus jam. Ziet er een beetje vreemd uit maar smaakt hemels. Ook gelijk de emmer kwetsen verjamd, dat is meer herkenbaar als jam. Een lapje dat een miskoop bleek meteen in stukjes geknipt als dekseltje en klaar is Kees.
Vanmiddag even genoten in de polder, het leek wel een schilderij van Paulus Potter, rode koeien in de wei, molen op de achtergrond en als topping een oerhollandse wolkenlucht. Echt genieten dus. Toen we thuiskwamen kwam er een zwitserse ayto het erf oprijden; gasten die via dit blog geboekt hebben, wat een mop!

8 opmerkingen :

 1. Wat een genieten zeg, heerlijke creaties in potjes, gave stofjes om mooie dingen mee te creëren en dan dat heerlijke plekje om te wonen!
  Genieten met een hoofdletter!
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heerlijk zo'n regenachtig weekendje, maar inderdaad zijn velen het daar niet mee eens!!
  Jij hebt zo te lezen ook een lekker weekend gehad! Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Regen is goed, maar wij hebben wel heel veel regen gehad !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal met je eens, voor de tuiun was het super en voor het quilten ook. Wat ben je actief met inwecken en verwerken geweest, groentes die ik niet ken en de combi courgettes citroen kan me er niets bij voorstellen maar wel knap dat je zon combi bedenkt groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, jij bent lekker druk geweest! En wat een gezellig gezicht, die potjes jam, spannende combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is ook bijzonder hoor, courgette jam, die ken ik nog niet. Wil je me laten weten hoe je dat doet? Heb wel eens zoetzuur ervan gemaakt maar dat was geen recept om te herhalen :) Groetjes van Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Courgettejam. Heerlijk. Als je het zo zegt denk je mmm moet dat nou. Maar als je het eenmaal geproefd hebt. Wil je er veel meer van maken.
  Wat een mooie lapjes heb je gekocht.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook de Pâtisson in mijn potager. Ik vond een lekker soep recept met gember, échalottes en curry, bij mijn supermarkt. Die ga ik zeker proberen. Gegaratineerd, (vooral de kleintjes) schijnt ook lekker te zijn. Als ik je blij kan maken met het recept mail me maar.

  Lieve groetjes, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen