woensdag 28 maart 2012

van wol en bootjes

Met dit schitterende weer buiten heb je niet direct zin in wollen spullen. Toch gebeurde het; door mijn bijna-buurvrouw Anna werd ik gebeld dat mijn bestelling klaar lag. Een hele rol Groene Hart Wol of Rijn en Veenwol. Schapen uit Oud Ade hebben hun vachtjes ingeleverd en daar is dit schitterende streekproduct van gemaakt, in grijs, rood en bruin, te verven in veel kleuren. Een heel avontuur met een 1,60 meter lange rol met daarop bijna 10 meter op de fiets door het dorp, je ziet dat ik aangekomen ben.
Voor de kamers in de B&B worden dit plaids, heerlijk op een koude avond of om mee te nemen op een rondvaart vroeg in het seizoen. Ze moeten nog worden omgehaakt met een mooie kleur wol en een haakpen 0.5, bijna een borduurnaald, zo fijn. Ook kreeg ik er een stapel labels bij, misschien ga ik echter wel iets op de borduurmachine maken om er op te naaien, een leuk vierkant label met een groen hart en in een paar talen de herkomst. Beetje reclame is per slot van rekning nooit weg voor ons prachtige gebied. Als er restjes zijn kan ik die vast kwijt aan liefhebbers van het quilten met wolletjes!

Ook gaan met dit weer één voor één de boten naar buiten, de sloep ligt in het water, nog even de motor een beurtje en we kunnen er wer een seizoen tegenaan. De trailer moest opgehaald worden bij de haven een stukje verderop. Dochter 1 wilde graag dat de BM het water in zou gaan, een erfstuk uit mijn jeugd, in 1972 door mijn ouders laten bouwen in Kaagdorp en nog altijd varend. Eerst een ritje naar de zeilmaker om haar Sinterklaascadeau te verzilveren; nieuwe vallen. Omdat ze een zaterdagbaantje heeft bij die zeilmaker mocht ze ter plaatse haar eigen splitsen en kousjes erin maken, ze bleef dus iets langer weg dan gepland.  Het resultaat is prachtig en ook zij kan er weer seizoenen lang van genieten. Misschien wil ze de BM mee naar Groningen nemen als ze daar gaat studeren, ze heeft nog geen idee hoe dat moet als student, ergens je bootje leggen maar hoopt op een studentenzeilvereniging met plekken.

Tussendoor heb ik, helemaal genoeg hebbend van lange broeken, panties en laarzen, een paar zomerjurkjes gemaakt, één met lange en één met kort mouwen, de zomer mag beginnen! Tijdens de naailes werden er dit keer prikborden gemaakt, kon ik ook achter het masjien tenminste. Meters fiberfill, meters boerenbonte ruitjes en tot slot hele rollen lint werden op de borden geniet met een paar nietpistolen. Ik heb maar één tacker dus de anderen moesten met een handpistool, resultaat is hetzelfde. Vandaag zijn er vijf kamers bezet en het weekeinde is er een italiaanse kookworkshop, dus veel anders dan bloemen plukken, boodschappen doen en receptenboeken maken zal er niet inzitten vandaag. Misschien vanavond nog een paar steekjes; het twede Jules-blok mag ik doorquilten, eerst maar eens een achterkant erbij zoeken!

4 opmerkingen :

 1. Je bent een heel druk baasje geweest !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verhaal (weer ..(o))!
  Over sloep en boten weet ik maar een klein beetje doordat mijn tante ze ook heeft en hoor wel eens over de Kaag ....
  Maar dat je ondanks alle ... lijkt me trouwens wel heel gezellige ... drukte ... !!!
  ook nog tijd hebt (sorry ... neemt/doet) om zulke leuke,zomerse jurkjes te maken !
  (T wordt eerst nog wat kouder ...maar je kunt ze maar vast hebben :o))
  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn de tuniekjes leuk geworden! Dat talent van je om uit één FQ een hele tuniek te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat een schitterende wollen stof! Wat een prachtige plaids zullen dat worden! Fijn hè de boten weer naar buiten, hier moet er eerst nog aan gewerkt worden voor hij naar buiten kan!
  Je jurken zijn prachtig, heerlijke zomerse stofjes! Ik heb alle zomerkleren gewassen en een hoop weg gedaan, dus zal ook achter de machine moeten kruipen!
  Geniet van de zon en de steekjes,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen