maandag 19 maart 2012

de bel en de verrassing

Een hoop gebel en een woedend blaffende hond zorgen ervoor dat je naar de deur sprint. Een lachende buurman op de stoep met de bestelling. 3 Kuub mest voor de tuin, een enorme trekker met een kieper erachter stond te dampen op het erf, samen naar de boomgaard gereden om te lossen. Even een pruimenboompje opzij houden zodat de kiepende bak niet de takken zou beschadigen; een pflflflfsllst en daar lag de berg! Morgen scheppen dan maar, de hele stapel moet omgezet worden naar onze mesthoop een stukje verderop achter in de boomgaard, helaas kan de trekker niet zo ver doorrijden dat het direct op de goede plaats ligt.

Bij de workshop/demonstratiedag gisteren was de eerste gast Lida, ze logeerde hier gezellig het weekeinde met haar man. Ze staat hier prachtig op de foto bij de AGA waar de mozzarelle gefabriekt werd door Marije, onze kaasboer uit het dorp. Voor haar net zo'n experiment als voor mij; zij maakt Boeren Goudse Opleg, een kaas die na drie jaar helemaal op smaak is èn nog steeds te snijden. Je komt al aan als je er naar kijkt maar dat heb ik er af en toe voor over, zo ontzettend lekker! Na Lida kwamen er nog veel meer mensen, uit het dorp, uit de buurt, maar ook van ver, het was een leuk uitje kennelijk.
Om kwart over vier vertrok de laatste gast en konden de restanten worden opgeruimd van een dagje restaurantje spelen en kokkerellen. Heerlijk nog even een paar steekjes en vroeg naar bed! De wekker gaat toch weer om kwart voor zeven en voor je het weet sta je twee uur zo goed als ondersteboven in de tuin om een heg schoon te maken. Mijn twee tuinparels hebben hem in stukjes opgegraven en ik heb al het onkruid tussen de wortels uitgefröbeld, eind van de week gaat de hele border op de schop en kan de heg weer teruggeplaatst op zijn oude plekje. Na nog even twe knotwilgen in model gezaagd te hebben mocht ik naar mijn favoriete winkel in de buurt; een knutselgroothandel. Je weet niet waar je moet beginnen en komt dus altijd met dàt thuis wat je niet nodig hebt en de rest ben je vergeten. Goede smoes om terug te gaan!

3 opmerkingen :

 1. Leuke foto met Lida, zal gezellig geweest zijn!
  De mest is prima voor de tuin, wat zullen de planten bloemen het naar de zin hebben.
  Fijne avond, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto van Lida, en wat fijn dat het zo een leuke dag was, en dat je zoveel bezoek hebt gehad.
  Veel succes met je tuin
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was heel gezellig en zo leuk om te zien hoe de kaas werd gemaakt, ben geneigd het zelf te gaan proberen! Fijn dat er toch nog heel veel bezoek kwam en je het lekker druk hebt gehad, was inderdaad een geweldig uitje! Heel fijne dag en knutsel ze in het zonnetje! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen