maandag 12 maart 2012

IK VOEL DE LENTE!

Vanochtend om zeven uur stond ik al buiten met mijn camera, het was zo prachtig, nog een laatste restje wit van de nachtvorst, een metertje ragfijne mist en daarboven een zachtoranje zonnetje dat verschrikkelijk haar best deed om tevoorschijn te komen. Echt genieten. De blauwe druifjes zijn bijna uit, de krokussen staan op springen en de hortensia heb ik maar vast bloeiend gekocht; dat duurt te lang! Om 11 uur kwam de pianostemmer, eerst de piano in huis, een kopje koffie met een monoloog van zijn kant van een half uurtje ( jaja mevrouwtje, de poliziek haha, en de blauwe dood, de politie bedoelt hij daarmee....). Toen was de piano in de B&B aan de beurt, snel de deur dicht en gezellig lunchen met manlief, en afreageren, mijn held verstopt zich standaard op zijn werkkamer als de stemmer komt. Eindelijk na het boodschappen doen vanmiddag mocht ik verder aan Juliette, heb haar helemaal doorgequilt en heb haar nu opgehangen om van het resultaat te genieten. Het plaatje is van vanmiddag toen ik op de helft van de achtergrond was. Ik vind het een heel avontuur, quilt as you go, nog nooit gedaan en ik heb ook geen idee hoe het verder moet straks... komt tijd komt raad, het zal best lukken. Aan de randen heb ik waar een stuk moet worden aangezet anderhalve centimeter overgelaten, net genoeg om alles aan elkaar te zetten.
Nu kan ik lekker nog even een paar appeltjes aan de lap zetten, het wordt al heel wat...

2 opmerkingen :

  1. Haha, volgens mij krijgen pianostemmers bij hun opleiding het vak "monoloog voeren". Maar, je hebt het weer overleefd! Prachtige foto van de 'morgenstimmung'!
    En Julietje wordt gewéldig!
    groetjes, Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die engel is enig, ik ga ook quilt as you go doen. Eerst de andere maabdprojecten en dan hier mee verder! En die lente? Dat kan niet snel genoeg

    BeantwoordenVerwijderen