donderdag 9 februari 2012

van klokhuizen en ijs.

Vandaag staat het weer in alle kranten, het ijs groeit niet snel genoeg aan. Kon dat ijs maar groeien maar met steekjes; mijn klokhuisjes lapje groeit namelijk gestaag, heerlijk ieder vrij momentje even een appeltje eraan zetten levert al een aardig lapje op na drie dagen.  Het is een soort verslaving, de nieuwe vingerhoedjes of zoiets...Het is ook zo leuk om te doen, beetje stempelen, rustig knippen en dan bedenken welk soort eraan moet, licht of donker. Niet te veel nadenken over combinaties, hoe meer stofjes er gebruikt worden hoe minder opvalt wat er precies gebruikt wordt. Als ik het geheel zo bekijk ga ik vanavond maar eens een stapeltje bruine klokhuisjes fabriceren.
Bij ons in de tuin is intussen een beetje paniek uitgebroken onder de waterkippen, ze vinden niet meer genoeg eten en denken nu dat ze een koolmees zijn. Onze vaste waterhuiskip, broedt hier ieder jaar in de vijver en woont verder naast ons kippenhok met echte huiskippen, heeft de vogelvoerstandaard met pindakaas ontdekt. Hij vliegt er boverop en verricht halsbrekende toeren om met zijn rood-gele snavel in de pot te komen. Concurrentie wordt niet geduld, de spreeuwen en koolmezen worden met een welgemikte snavelhouw verjaagd.
Vandaag wordt in het Westland een toertocht gereden, straks die kant op met mijn tweede kind, net zon schaatsgek als haar moeder, om hem te rijden.
Morgen is de planning dat de Kaag opengaat, we kunnen dan voor het huis opstappen en een rondje rijden. Geen parkeerproblemen in ieder geval en als je uitgeschaatst bent kun je zo bij de kachel!

8 opmerkingen :

 1. Je schiet lekker op met je klokhuisjes, leuk! Gaaf verhaal van die waterkip! Veel plezier met schaatsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat word je quilt schitterend
  Vertel net aan Angus over dit verhaal en de pindakaas, hier waarschuwen ze ervoor, om dit niet te doen, omdat anders de vossen en anderen dieren erop af komen!!!
  Veel schaats plezier vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Straks richting Naaldwijk, dus even kijken of ik de schaatsers nog zie rijden en wat gaat je applecore lekker, ik krijg er ook steeds meer zin in! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat vlot, ziet er al erg leuk en mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat wordt zeker een mooie klokhuis-quilt. zonnige kleuren! groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie klokhuisjes, lekker ook om restjes te verwerken. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, die eigenwijze kip !
  De appelkroosjes zien er ook leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap hoor je schaats toer! Je Klokhuisjes worden ook leuk, lijkt mij ook een lekker ontspannend werkje!Net als de vingerhoedjes.
  Ik vind je werk en ook je blog erg leuk dus ik ben je nieuwe volger!
  Fijn weekend, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen