zondag 12 februari 2012

van het ijs in de avondjurk

Na een fantastische dag in de zon op het ijs met tussendoor halen en brengen van dochters naar de kapper was het dan zo ver... de sprong in de avondjurk en op naar Huis ter Duin. De overgang was groot, thermo-ondergoed en een lekkere muts, kopje erwtensoep in de plaatselijke koek en zopie en dan: verfijnde hapjes en een heerlijke koele Oostenrijkse witte wijn tijdens beschaafde conversaties aan een smetteloos wit gedekte tafel. Onze dochters dineerden in een andere zaal, de oudste met haar oud-debutantengroep en de jongste met haar groep van dit jaar. Heel bijzonder om weer deel uit te maken van een zo groots georganiseerd feest.  We hebben gewalst, de quadrille gedanst en natuurlijk dat gezien waar alle ouders voor kwamen; het optreden van de debutanten, jongens en meisjes. Alle meisjes in schitterende witte jurken, de haren vers van de kapper met hun tiiara's er in vastgezet. De jongens in rokkostuum of  uniform alles in de plooi. De hele avond was er in verschillende zalen van alles te doen, Konditorei, jazzclub, of gewoon een Gulaschsuppe of Semmel mit Würstl in de lounge. Wij als ouders hebben het tot drie uur volgehouden, de kinderen kwamen net thuis, ze hadden tot 8 uur vanochtend gefeest en toe nog even drie uur geslapen in hun kamer in het hotel. Je vraagt je toch echt af waarom je überhaupt een kamer voor ze neemt.
Wij hebben gelukkig vanochtend ons voorlopig laatste rondje geschaatst over de Kaag, het is nu net gaan regenen en dat betekent echt het einde helaas!  Het mooie van regen is echter dat je een werldsmoes hebt om de hele dag in je lapjes te gaan zitten.

8 opmerkingen :

 1. Regen, hier sneeuwt het! Maar een smoesje kun je altijd gebruiken! Wat zien je dochters er prachtig uit en wat een bijzondere belevenis is het voor hun weer geweest! Fijne dag
  Lida
  P.S. Dat groen bij je zwarte japon staat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig stel! Jullie zien er allemaal even mooi uit (ja Mart, jij ook!). Vooral die Konditorei lijkt me erg aantrekkelijk van het bal...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto. En een leuk avondje uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets voelt beter dan het gevoel wat je krijgt bij het zien dat je kinderen het goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk verhaal, mooie foto ook erbij! Geweldig om jullie zo prachtig en mooi te zien! Geniet maar lekker na!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd bijzonder zo in avondkleding! Een mooie foto van jullie vier.
  Mooi aandenken aan zo'n mooie avond.
  Fijne week, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb ik toch je zwarte jurk gezien ! en het groen is inderdaad heel mooi erbij !
  Mooi en leuk verhaal, ook de tegenstellingen van schaatsen en erwtensoep tot een "sprookjesbal" ! (die dan niet om 24.00uur al eindigde :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Trots denk ik, op de kinders. En dat mag best. Leuk hoor, zo'n feest, in zo'n sfeer. Daar kun je nog lang met plezier op terugkijken!

  BeantwoordenVerwijderen