maandag 25 november 2013

Aan de brei...

Voor het eerst in tien jaar brei ik een trui! En wat voor één. Een hele echte Rudolph the rednosed reindeer trui. Vrijdag kreeg ik de geest, dus zaterdag op het fietsje naar Leiden, met een geheel niet begrijpende dochter. Er werd door iemand in het handwerkcafé ontzettend leuke verhalen verteld over 'steekje los' , een breiwinkel in Leiden.
Niets te veel, wolhalla!
Heerlijke wel gekocht en een rondbreinaald en maar direct begonnen.
Tot mijn frustratie had ik geen vier pennen nr 8 voor de mouwboord dus meteen maar het lijf aangevat. Vandaag op internet pennen besteld, want waar vind je die op maandag?
Morgen komen ze, dat is maar goed ook want met die poken brei je razendsnel; lijf is af tot waar de pas met de rendieren begint.

Ook nog wat nuttigs gedaan hoor...  In het Blauwe Huis het water afgesloten, de luiken dicht gedaan en de vorstvrij kacheltjes geïnstalleerd. Op de terugweg nog een keer omgekeken voor het laast in 2013.

De boot bij de jachthaven achtergelaten en de trailer gebracht. Vandaag of morgen gaat de boot uit het water en kunnen we hem ophalen. De fijnste stalling is toch thuis in de hooiberg.
Vanochtend om 9 uur snel boodschappen gedaan voor een gezellig dagje koken. Met mijn koksmaatje pasta maken en nieuwe vullingen uitproberen. Het was een feestje!

Hier hangt de pasta te wachten, hier wordt de vulling gefabriekt.


Vanavond dus heerlijke mezzalune met spinazie gegeten. De pompoenvulling was ook niet de versmaden en de geitenkaas met walnotenvulling was echt niet vies! Goed begin van de week.
Morgen een dagje afspraken en voorbereiden voor het handwerkcafé. Dit keer is er weer een stoffenwinkel present: Samsara quilting uit Lisse. Prachtige stoffen en veel caféspecials!
Ook een extra lekker dagmenu! Tot woensdag (misschien).


9 opmerkingen :

 1. Ik heb al plm. 10 jaar bollen wol in mijn rieten hutkoffer liggen!!
  Misschien moet ik ook nog eens aan de "brei" als ik zo om me heen kijk!
  Maar gelijk een trui? Heftig hoor. Succes in ieder geval en ik ben benieuwd naar het resultaat.
  groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer heel veel van alles! Omg, die pasta! Dat klinkt gooooeeeeed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat is het weer gezellig bij je, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik al dat breien zie begint het bij mij ook wel te kriebelen. Niet de wol hoor maar het breien op zich. Maar ja eerst moeten de kerstkaartjes af. En jongste heeft over 1,5 week een gala en wie weet mag/moet ik nog even een galajurk in elkaar zetten. Hoop natuurlijk dat ze dat wil. Maar ja als je bij sommige winkels kijkt dan zie je prijsjes daar heb nog niet eens een rits voor.
  Wat hangt jou pasta leuk. Heb nog nooit zelf pasta gemaakt. En ook bij ons ligt de boot weer in de winterstalling. Tijd voor andere dingen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke trui zal het worden en die dikke naalden breien lekker snel! Wat een heerlijkheid eigen gemaakte pasta en dan al die verschillende vullingen, zalig! Trouwens die laatste schotel ziet er ook zalig uit! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je zo lekker aan de brei bent :) En wat zou ik graag eens aanschuiven bij je handwerkcafe, jammer dat het zo ver weg is.. zeker nu er een stoffenwinkel komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het water loopt me in de mond bij zoveel lekkers! Je trui gaat inderdaad lekker snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk, een echte "kersttrui" :0) lekker hoor, die gevulde pasta, jammie!

  BeantwoordenVerwijderen