donderdag 21 november 2013

Weer thuis!

Wat een week was het, een week die wel een maand leek te duren.... Samen met mijn jongste dochter van 19 een week logeren bij een vriendin sinds 25 jaar. Niet in de buurt of zo, nee, in Dubai!
Een aanbieding van een welbekende nederlandse luchtvaartmaatschappij kon ik niet weerstaan. Al jaren, 5 om precies te zijn, vraagt mijn vriendin of ik eindelijk kom logeren, nooit was er tijd. Tot nu.
Vorige week donderdag om half zeven richting Dubai gevlogen, opgehaald van het vliegveld en direct een stadsrondrit.
Eerst naar een Iraanse stoffenzaak om bootkussenstof uit te zoeken. Je was wel direct echt weg want hier ziet het er beslist anders uit!


De man had wel precies de goede stof, binnenkort komt hij de boot opmeten en gaat de kussens maken.
De hele week hebben we een strak schema gemaakt, 5 dagen glippen zomaar door je vingers als je niets plant.
De stad is ongelofelijk,


Zeker vanaf de Burj Kalifa, de hoogste toren van de wereld. In 1 minuut naar de 126e verdieping, wat een uitzicht!
Maar, het hoogtepunt was een woestijntrip met overnachting in een echte bedoeïenentent. Eerst met een luxe busje richting woestijn, overstappen in een jeep uit het museum van de buuremiraat Sjarsah, en in de eerste bui van het jaar het zand in. Niet te beschrijven mooi.


Een geweldige avond in het kamp met maar 7 personen, kampvuur, diner en natuurlijk een waterpijp. Toen naar bed; een driepersoonsbed tussen de tapijtwanden en op een perzisch tapijt. We hebben nog lang gegiebeld!


Om zes uur op voor de zonsopgang, eerst een stuk lopen om vanaf een heuvel het allermooiste uitzicht te krijgen; gelukt!


Sprookjesachtig!
Tijd voor ontbijt en de terugweg. Deze kamelenrace zagen we op de snelweg,
Het beest zat met een sjorband aan de bodem van de pick-up gesnoerd zodat hij niet zou gaan staan.


En, omdat we net na het ontbijt zelf op een kameek hadden gezeten wisten we hoeveel kracht er nodig is om dat beest op de grond te houden. De verzorger gaat op zijn nek zitten als je erop klimt om hem of haar laag te houden. Als de kameel gaat staan zit je maag tussen je oren en als hij gaat lopen weet je helemaal niet wat er gebeurt. Geweldig!


Einde woestijnavontuur; om te herhalen, maar dan langer!Dinsdag na een les in islam in een prachtige moskee en een lunch aan het strand weer naar het vliegveld.
Tot verbazing van alle passagiers werd de tussenlanding in Istanbul overgeslagen en waren we anderhalf uur te vroeg op Schiphol. Voor ons geen probleem want wij bellen naar huis om gehaald te worden als we op de grond staan, maar de mensen die verder weg wonen vonden het niet zo grappig, de halers waren of net onderweg of moesten nog een uur rijden.

Thuis op woensdag de was, en natuurlijk mijn lapjes..., die had ik wel gemist. In het vliegtuig wel een stuk of tien mandjes gemaakt, maar niets gesneden of bij elkaar gezocht. 
Ingehaald!
Blok drie van de AWS gesneden en op het middenstukje na in elkaar gewrocht.
Het middenstuk gesneden en op karton geplakt; dat is een mooi werkje voor vanavond op de bee!
10 opmerkingen :

 1. Wat een belevenis,
  Mooi blok
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een avontuur! Ziet er geweldig uit....... alleen één ding snap ik niet. Komt er nu een mannetje binnenkort uit Dubai de kussens van jouw boot opmeten om dat daarna te maken? of gaat het om de boot van je vriendin? In ieder geval een ervaring waar je nog lang op kan teren!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk, of weet het eigenlijk wel zeker, dat je nog lang zult nagenieten van deze prachtige reis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ervaring! Leuk dat we even mee mogen genieten van jou trip naar Dubai...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een reis en wat een ervaring.
  Geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een avonturen in een notendop. Vanavond nog maar eens uitgebreid vertellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw verslag van die geweldige reis las net zo vlot als jullie non-stop terugvlucht!
  Ik moet gewoon even bijkomen bij een bakkie, maar heb genoten!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een superreis(je) zeg, fantastisch! En die nacht in de woestijn, helemaal het einde! Ik heb 1 stukje van je blogpost wel 3 x gelezen (en dat was voordat ik Hubertine's comment las) , inderdaad, hoe zit dat nu met dat Iraanse mannetje??

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie reis hebben jullie gehad. En een enige foto met je dochter er aan over gehouden !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh what a wonderful trip with your daughter. JUST lovely! Your rooster would of been most welcome here. Love Leanne NZ

  BeantwoordenVerwijderen