zaterdag 12 januari 2013

Nieuwe liefde...

Na een hele week wachten mochten we vandaag naar Zeeland, naar Noord Beveland om precies te zijn. Daar hebben we onze nieuwe, vijf jaar oude meisjeshuisgenoot opgehaald. Liefde op het eerste gezicht! Natuurlijk altijd een naar verhaal als je door velerlei omstandigheden afstand moet doen van je honden, het waren er twee, maar deze is op haar plekje gekomen hier. Hartverscheurend afscheid van haar oude baasje en dochtertje, maar er werd ook geen tijd verspild; binnen een half uur zaten we met hond weer in de auto. Een bertje vreemd was het wel, je kunt je toch voorstellen dat je wel even aan de tand wordt gevoeld voordat je het geliefde huisdier meekrijgt. We zijn niet eens binnen geweest, we werden opgewacht bij de buitendeur, hebben een stukje gelopen en Feija mocht mee. Ze heette Fajah, maar wij vinden de friese variant beter bij een friese stabij passen, vandaar.
Ze schuimt lekker door het huis, neus op de grond, en na een forse polderwandeling ligt ze uitgeteld in de gang alles in de gaten te houden...
Weinig tijd voor lapjes dus, dit had ik gisteren vast voor-ingehaald, even naar de open dag van haar, meteen ingeschreven voor een dagje 'spulletjesdag' komende donderdag, helemaal zin in.
Uiteraard kun je niet weg zonder toch nog weer iets te vinden waar je dringend behoefte aan hebt; lapjes! Schattige stofjes, een flink stuk tussenvulling van 100% katoen om de vintage sampler te dubbelen en een cadeautje; 5 mooie rooie, en dat rijmt ! Voor het volgende project!
17 opmerkingen :

 1. Leuk een nieuwe huisgenoot;)
  en erg leuke lapjes.

  Veel plezier met beide;)

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet er inderdaad niet aan denken dat je afstand moet doen van je huisdier, maar gelukkig dat Feija bij jullie een nieuw tehuis mag vinden! Geweldig van jullie, geef deze Zeeuwse schone maar een dikke kroel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenote. Prachtig beestje, zo te zien.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om weer een hond in huis te hebben he, en nog zo'n mooierd.En voor haar natuurlijk ook heerlijk dat ze bij jullie kon komen. Leuk hoor!

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat heftig met een hond, hoe kon dat nou zo zijn dat ze die weg moesten doen? Afschuwelijk voor dat meisje, wat een verhaal.Het lijkt wel een soort adoptie van een kind, dat lijkt mij ook zo hartverscheurend, zelf je kind niet kunnen houden om wat voor reden en het wel moeten meegeven aan andere mensen.Zij ligt trouwens wel op een hele mooie vloer.......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te zien voelt jullie nieuwe liefde zich al helemaal thuis! Veel plezier er mee.
  Mooie lapjes ook. Wat wordt het volgende rode project?
  groetjes en goed weekend nog, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een prachtige hond en zo te lezen een goed karakter. Kan niet anders als het uit Zeeland komt toch! Ik kom gauw eens op de woensdag bij je langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een echte Friese stabij een heerlijk ras.Echte knuffel honden en houden van buiten zijn melde ook meteen als er iemand op het erf komt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk hoor een nieuwe hond. Wel spannend omdat ze al 5 jaar is. Maar het komt vast helemaal goed bij jullie.
  Leuke lapjes ook.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met de nieuwe huisgenote, dat jullie er heel wat jaartjes heel veel plezier mee mogen hebben.
  Leuke lapjes ook hoor ;o)

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot! Inderdaad vreemd dat er niets gevraagd werd, maar misschien beter voor hun om het afscheid nemen niet te rekken! Mooie stofjes, heerlijk aaibaar! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me vreselijk als je niet meer voor je eigen dier(en) kunt zorgen. Gelukkig is Feija heel goed terecht gekomen, ik hoop dat het voor haar lotgenoot ook geldt. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisgenote, heel veel geluk en plezier met elkaar toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel geluk en plezier met jullie prachtige Feija! Denk dat ie een heerlijk huis heeft gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. thanks for your visit to my blog
  love the fabrics your showing here and your quilt you have been working on in previous posts looks fun to make
  kathie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi is Feija! Onze zoon in Wales wil ook een Friese Stabij, het zijn zulke prachthonden. En je hebt prachtige lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk weer een huisgenootje! Geniet maar van haar, ze krijgt het waarschijnlijk heel best bij jullie!!!

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen