zondag 15 april 2012

Quilt cruise en een kapotte boot

Het heeft niets met elkaar te maken, behalve dat het alletwee over boten gaat. Om half elf zaterdagmorgen zaten ongeveer zestig dames op het terras in Oud Zuylen te wachten op het moment dat ze aan boord mochten van "de Tijd" het schip waarop we gingen varen. Bij een aantal dames kwam voor de afvaart al een haakwerk uit de tas, er werd driftig gewerkt.
Tijdens de cruise op de Vecht was er een miniworkshop, een sleutelhanger met het roodborstje, het logo van de organiserende dames van Atelier Vlijtig Liesje uit Maarsseveen. Ook kregen we allerlei leuke cadeautjes van verschillende sponsors. Samen met mijn hinternicht (dit woord ontstond toen we een duitser probeerden uit te leggen dat we achternichten zijn) was het een dolle dag, ter afsluiting gezellig gegeten met de kinderen omdat we voor een dag ook nog alletwee echtgenootloos waren. Vandaag de groene harten op te twee reeds omgehaakte groene hartplaids gezet, volgens mij zijn ze zeer geschikt voor dit weer! Aan het eind van de middag zou ik met de oudste dochter even een boot ophalen, we voeren met het motorbootje richting haven en hoorden midden op het meer pflfft; einde verhaal. Door de harde wind werden we naar de kant geblazen, even aan de woonbootbewoners vlakbij gevraagd of we mochten aanleggen en lopend naar huis. Morgen wordt het sloepje door de haven afgesleept en gerepareerd (hoop ik). goede smoes om maar weer wat klokhuisjes aan elkaar te prutsen.
En weet je wat er nu in mijn tuin zit voor de vierde dag achter elkaar: een haas, midden op het gras, lekker te smikkelen van het te lange gras en de neergelegde peentjes en broccolistronkjes.

3 opmerkingen :

 1. Wat gezellig met zovele op de boot, zal wel een gekwebbel van jewelste zijn geweest, zoveel vrouwen bij elkaar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een enig uitstapje! Heerlijk om zo samen bezig te zijn en te genieten van een boottochtje! Jammer van jullie panne, maar nu kon je lekker steekjes zetten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om al handwerkend zo'n cruise te doen!! Jullie hebben zo te lezen enorm genoten!! Jammer van je eigen bootje, maar gelukkig dat het niet zo ver van huis was ;)!

  BeantwoordenVerwijderen