vrijdag 27 juli 2018

Nattigheid...

Dinsdagochtend regende het “cats and dogs”, het stortregende dus, met bakken kwam het naar beneden dus de trein mét ramen genomen voor de rondrit. Het was een tichtje door het oude mijnbouwgebied, langs de rivierAf en toe droog, de rest van de tijd selfies gemaakt omdat de ramen ernstig belagen warenRond één uur vertrokken richting Gordonville waar we bij een amish familie gingen logeren; heel huisje voor onszelf, aangebouwd aan de boerderij. Echt helemaal buiten, en, met een keuken dus weer eens iets gezonds gegeten! Prachtige luchten met enorme buien zag je van ver aankomen, indrukwekkend en vooral prettig met een dak boben je hoofd.Woendag was een afkickdagje, heerlijk rondgereden en  winkels bezocht, een paar quiltwinkels, antiekwinkels en winkels met cadeautjes voor de kinderen. De avond met het lekkerste eten van de hele vakantie was onze laatste avond; we waren uitgenodigd bij Mary en haar ouders, een Amish gezin. Een hele grote tafel en heel veel huisgemaakt eten, van de salade met zelfgebakken broodjes, het hoofdgerecht met 8 gerechten en de blueberry pie met brownies en verse room toe; het was smullen. Het grappige is dat ik gewoon mee kon praten en dat manlief zelfs een oudduits geschreven bijbel kon voorlezen. Een onvergetelijke avond; wat een gastvrijheid!

En toen werd het onze laatste dag: nog een lange route over bos en heuvelwegen uitgezocht en naar Philadelphia gereden


Prachtige vergezichten om de terugreis op te teren....Dat die bijna een dag langer zou duren wisten we toen nog niet, maar goed ook! Een kapotte computer zorgde voor een uur vertraging, daardoor misten we onze aansluiting en konden we pas om half twee naar Amsterdam ipv zes uur. Helaas weer een vertraging dus we hopen voor het donker thuis te zijn!

7 opmerkingen :

 1. Wat leuk, bij de Amish!!! En wat zullen jullie moe zijn van die vertraging! Sterkte ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En terug in Nederland zijn we jaloers op de regen die jullie hebben gehad.al waren de temperaturen van hier ook niks om een rondreis bij te maken.
  Leuk dat ik in jullie koffer mee mocht reizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om bij de Amish te zijn. Heb een jaar in Annapolis gewoond en ging daar altijd naar de Amish market! Heerlijke dingen hadden ze daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzondere laatste avond, eentje om nooit meer te vergeten. Dat is ook het mooie van reizen, de mensen die je tegenkomt.
  Leuke aankopen... ruitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
  หนังใหม่

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  รอยัลจีคลับ

  BeantwoordenVerwijderen