woensdag 18 juli 2018

Hiken en zo

Twee dagen hiken hadden we op het programma, stukken lopen van de Apallachian Trail wilden we. De hele is wat lang, een slordige 1200 mijl, bijna 2000 kilometer.We begonnen op het exacte midden, in Boiling Springs PA. Auto parkeren, stukje over de weg en dan kiezen.....noord of zuid.Omdat het 36 graden was kozen we voor noord, lekker door het bos en langs de bosrand. Het was toch wel warm, in de zon lopen was echt een beetje té. Tussen de bomen doorkijkjes naar het zeer groene Cumberland County, prachtig weids met heuvels en eindeloze hoeveelheden maisHet enige nadeel van zo’n trail is dat je dezelfde wegweer terugloopt, nu met manlief voorop.Op de terugweg naar ons huisje zowaar ergens gezellig op een terrasje gezeten met een goede cappuccino. Je waande je gewoon niet in Amerika!

Vandaag, dinsdag, wilden we een trail gaan lopen in het Colonel Denner State Park, makkelijk gevonden, het park in, even met de parkwacht gesproken en een kaart gehaald. En toen....donder, bliksem en een giga hoosbui, niet lopen dus maar doorgereden naar Harrisburg. Dit is de hoofdstad van Pennsylvania, slechts 60000 inwoners en toch een echte stad!
Het Capitool,Maar ook nog houten huizen tussen de parkeergarages en betonnen gigantenHelaas ook hier een joekelvan een bui, tot overmaat van ramp het museum dicht en de rondvaart geschrapt.Wat doe je dan... je gaat naar een shoppingmall, als je daar op de roltrap staat weet je ineens weer zeker dat je in de VS bent


Nét 20 en nu al een stok vanwege het gewicht...

Heerlijk geshopt en gedwaald door de outdoorshop, kleding, schoenen, een outdoorcookingafding waar je u tegen zegt en natuurlijk de afdeling met geweren, allemaal te proberen natuurlijk!Niets gekocht en lekker langs de rivier terug gereden naar ons huisje aan de beek, op onze veranda met een glaasje wijn en een toastje nemen we nog even de dag door.

3 opmerkingen :

 1. Neeeeeeee, die r..t!! Heb je ooit gegoogled op: People of Walmart en dan naar de afbeeldingen gekeken? Daar kan deze zo bij. Dan inderdaad maar die grote ontbijten laten voor wat ze zijn en bij de banaan blijven. Jammer van de regen, maar nu maak je ook wat mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat het bij jou regent terwijl we hier in de hitte zitten. Goede reis verder en dat het bij jullie ook maar mooi weer mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  รอยัลจีคลับ

  BeantwoordenVerwijderen