zondag 24 april 2016

Toch nog een blokje!

Op zondagavond de eerste steekjes sinds de bee op donderdag... Er lag nog een voorbereid Gossipblokje, klaar om vastgezet te worden, niet nadenken, gewoon steekje voor steekje!


Twee uur later ziet het er heel anders uit,


De hele week hadden we de wereld over de vloer, alle nationaliteiten samen aan het ontbijt. Tot mijn verbazing spraken de Canadezen vloeiend duits en de Engelsen vloeiend frans. Hoe raar wil je het hebben?
Gelukkig hadden ze mooi weer voor de Keukenhof en voor fiets- en wandeltochten. Blij word ik altijd van hun woorden in het gastenboek...


Het weekeinde stond helemaal in het teken van de Soroptimisten, voor wie daar meer van wil weten, www.soroptimist.nl. Er was voor ons landelijke project een benefietconcert van pianist Micha Fromin op zondagmiddag in het Concertgebouw als fundraisingactiviteit. 
In de Spiegelzaal was voor een beperkt aantal soroptimisten en de buitenlandse gasten een voorprogramma met als hoogtepunt de overhandiging van een reuzencheque
aan de directeur van Unicef.


Het hele bedrag gaat naar het 'Syrië back to school' project, een samenwerking die er voor zorgt dat Syrische kinderen in Turkse vluchtelingenkampen weer naar scool kunnen. Dit om niet een hele generatie verloren te laten gaan!
Onze club Bollenstreek had hiervoor bezoek, veel bezoek, onze friendshiplinks uit Ierland, Engeland en Duitsland waren goed vertegenwoordigd. We hadden een mooi programma voor ze verzonnen, een tocht door de bollen op vrijdag, een wandeling door Haarlem op zaterdagochtend, gevolgd door kijken naar HET bloemencorso.
's Avond het Friendshipdiner bij ons thuis, 35 vrouwen uit vier landen samen aan de borrel,


En daarna aan tafel.


Voordat het zover was werd er natuurlijk wel gewerkt, samen met mijn vaste koksmaatje


In twee dagen koken een complete rijsttafel in elkaar gefabriekt, indisch, maar toch zó nederlands!


Heel veel potten en pannen met soms prachtige kleuren...


Vanavond heb ik mezelf maar eens lekker laten verwennen, even niet koken dus. Een paar lapjes als toetje en míjn dag kan niet meer stuk!
Morgen gaat het leven weer gewoon worden, wassen, strijken, kamers en natuurlijk de administratie.
Over administratie gesproken, op 9 september geeft Betty Prins een workshop Weddingring hier, nog maar een paar plaatsen open...


4 opmerkingen :

 1. Zo je hebt de handjes weer flink laten wapperen en met resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk mandje voor je gossip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed te horen dat in de andere landen nu ook meer talen gesproken wordt. Is wel zo prettig. Wat had je het weer druk en wat een leuke dingen (als je er alleen over hoeft te lezen en niets te doen). Fijne dag nog en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met die mooie opnrengst voor Unicef !
  Had je mijn betaling voor de workshop van Betty in september al gezien ?

  BeantwoordenVerwijderen