vrijdag 25 september 2015

Geluk bij een ongeluk

Soms zit het mee en soms zit het tegen...wij hadden een lekkage in het ketelhuis, emmers eronder natuurlijk met een verlengstukje omdat dat anders niet past tussen de buizen. Het vervelende was, het was elf uur 's avonds. Toch maar de storingsdienst gebeld omdat het niet drupte maar stroomde. Het slechte nieuws was dat hij om half twee kwam. Het goede echter dat ik opbleef en dus zomaar de laatste zijkant van mijn quilt afhad.


Donderdag was een redelijk rustige dag, tijd genoeg om alles aan elkaar te zetten....dacht ik. Iets ging wel hoor, maar verder dan de zijkant eraan en stroken voor de border snijden ben ik niet gekomen.


Wel lekker met de hond naar buiten, maar niet heus, tot op het hemd natgeregend en toe aan een warme douche. Vandaag dubbel en dwars ingehaald, het was heerlijk buiten. We hebben kennis gemaakt met de nieuwe 'buurhond' van de molen verderop, een mini-Feya om te zien...


Vanochtend per ongeluk een dubbele vergadering geboekt, stom, stom en nog eens stom! Met kunst en vliegwerk kon ieder ongestoord vergaderen en lunchen en zijn ze elkaar zelfs niet tegengekomen!
Het waren benauwde uren vanaf dat ik het ontdekte.
Als beloning een stukje border eraan naaien; neerleggen en natuurlijk weer de hond erop, zou zo'n lapje op de vloer echt zoveel lekkerder liggen?


Eigenlijk zonde van het mooie weer dus toch maar weer de tuin in, de laatste bramen, een verdwaalde appel, een zeer geurige bos peentjes en natuurlijk een rondje kippenhok. Op de terugweg nog twee courgettes en we kunnen er weer tegen.
17 opmerkingen :

 1. Z't Was me wel weer een week zeg! Gelukkig ben je niet zo snel in paniek......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt,deze staat ook op mijn lijstje om eens te gaan maken .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha, Karen, ik denk altijd dat bij jou alles van een leien dakje gaat, niet dus.....Wat een stunt, twee vergaderingen, dat is mijn grootste angst altijd bij de vakantiewoning.........dan moet ik het tuinhuis improviseren......mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou nou dat waren weer bewogen momenten. Wat een emotie. maar jij bent een sterkte vrouw, dus jij redt het wel.
  Ik zie ook bij jou de antieke van Di Ford. Hij is zo mooi.
  Ik ga me er aan wagen hoor, heel voorzichtig blokje voor blokje.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie oogst hoor. Die top wordt prachtig (ook al zat alles er omheen even wat minder mee.) Mijn hond wil ook altijd meteen op een quilt (of top) liggen als die op de grond ligt. Hij weigert uit te leggen waarom dat fijner is dan zijn in eigen mandje...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd vreselijk vervelend, lekkage. Maar met je quilt kwam je daardoor wel een stuk verder. Dat was improviseren met die twee afspraken. Heerlijk worteltjes uit eigen tuin. Dat doe je dan ook nog, moestuinieren? Je bent een echte duizendpoot, Karen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmm, lekker die groenten uit je moestuin. Gelukkig is de dubbele boeking opgelost, maar ik ken het gevoel van het moment tot ontdekking en de opluchting er na :-)......
  Mooie rand aan jouw quilt, hoe groot is die? ik ben bezig met dezelfde droppen om mijn Jane Austen die moet twee m. lang en dertig cm breed worden, lijkt geen eind aan te komen, maar nog even doorzetten..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat word je quilt toch mooi! En ja de hond moet natuurlijk proef liggen.
  Hoop dat de lekkage gerepareerd is. Niks zo erg als water dat uit het plafond komt.
  Van het weekend kan je nog lekker naar buiten.
  Wie weet nog even het water op. Wij zitten zondag weer langs het water. Zeilmeisje mag weer een wedstrijd zeilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een oech allemaal! Glukkig is het allemaal goed gekomen. Je top is prachtig, zulke mooie kleuren en een prachtpatroon! Moet wel lachen om je hond, maar onze twee poezen geven hem helemaal gelijk: zodra er hier een paar blokken of lapjes op de grond liggen, zitten de dames er gelijk op!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zoveel ellende en dan toch een bijna Affo . Knap hoor en nog wel zo'n mooie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aiiiii..... dat lijkt me inderdaad schrikken, zo'n dubbele boeking. Ik schat jou in als iemand die het goed koel kan houden, maar dit zal idd wel wat verhitte momenten gegeven hebben. Heerlijk als je dan je hobby hebt om bij uit te ademen.....
  Ik weet al niet meer hoeveel natte pakken ik gehaald heb de laatste weken, maar afgelopen dinsdagochtend sloeg echt alles, 3x kon alles uit en in de droger (2 x met de hond en 1x boodschappen doen, want 's middags geen tijd ivm de open dag van de Hotelschool The Hague met Eline) , daar werd ik dus echt chagrijnig van... Wat een geestige buurhond!! Net als alsof er 2 hondjes op elkaar geplakt zijn...ben zelf gek op patchwork hondjes, zoals ik dat dan noem, van die beestjes die uit verschillende andere honden opgebouwd lijken te zijn. En je quilt wordt heel mooi, laten we dat niet vergeten, top! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig heb je alles op kunnen lossen. Quilting keeps sanity nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gelukig heb je je niet verveeld tijdens het wachten. Mooi geworden je quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat fijn dat deze quilt ook weer zo goed als af is. Nu kun je weer lekker Janen !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige quilt, ja wat doe je anders als je moet wachten. Las net je bloggershoekje in Quiltmania.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige quilt, ja wat doe je anders als je moet wachten. Las net je bloggershoekje in Quiltmania.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je top met hond erop is prachtig ;-)
  Volgens mij trekt het onze hondjes aan als een magneet !

  BeantwoordenVerwijderen