zaterdag 12 september 2015

Bekend van radio en TV...,of

Nee hoor, gewoon uit de Quiltmania. In mei of juni werd ik gebeld of ik het leuk zou vinden om in het bloggershoekje van de Quiltmania te staan. Hoezo leuk, M*E*G*A*L*E*U*K! En deze week was het zover, twee hele pagina's over mezelf in zo'n leuk blad. 
 

Met allemaal foto's, van mij, mijn huis en mijn quilts. Heel onwerkelijk om zo over jezelf te lezen, ben stiekem een beetje trots!
Grappig was dat ik naar Deventer ging met mijn oudste vriendin, we kennen elkaar al ruim 40 jaar, en al in de bus herkend werd. 
Op het station herkende ik haar gelukkig ook en begon de kwek, kijk en giebeldag.
Eerst koffie natuurlijk, ieder een reis achter de rug en zin in een prachtige cappuccino van Bagels en Beans; daar zeg je U tegen, heerlijk. Het jaarlijks terugkerend ritueel is het uitwisselen van verjaarscadeaus, we zijn vlak na elkaar jarig en hebben zowaar ieder een kind op elkaars verjaardag gekregen, zou er toch meer zijn?
Ik werd verwend met een wel heel bijzonder cadeau:Een miniquiltje! Heel dierbaar, deze krijgt een ereplaats!
Gezellig over de tentoonstellingen en door de stad gestruind, we hadden dezelfde favoriet: All things bright and beautiful van Ief van der Zon, ik zou hem zó willen maken!
Natuurlijk gezellig geluncht, in een binnentuin in de stad; het restaurant werd door verstandelijk beperkte jongeren gerund en was stampvol. Heerlijke warme broodjes en een drankje. Voor je het weet is de dag om en moet je weer in de trein. Reuzegezellige reis met twee dames die me herkenden van mijn blog, wat hadden die al veel gemaakt, dan voel je je weer even een beginnertje!

Vrijdag begon goed, als iedere morgen werd ik begroet door mijn gevederde vriendinnen, ze nemen de tuinstoelen in beslag tot ze wat lekkers krijgen...


Een rondje kamers en de kapper verder, kwam Carina even koffiedrinken, met haar vers gequilte Stonefield. Ze moest hem zelf ook nog even goed belijken...Koffie werd een broodje, wandeling met de hond, ritje Leiden voor Annie Sloanverf en de LTC voor garen en helaas uitverkochte blauwe verdwijnstiften, toen was het eind van de middag. Omdat onze manlieven alletwee niet thuis waren hadden we alle tijd, prachtig weer, dus een boottochtje over de Kaag...flesje mee.Prachtig water, geen wind,En een joekel bij de scheepswerf, voor een Rus of Arabier meestal.
Na het avondeten, waar ook kind drie en een vriendje aanschoven, heb ik haar uitgezwaaid voor de lange rit terug.
Toch nog een steekje aan Drayton Hall, ik heb een nieuw project in mijn hoofd, dus deze moet echt af!
 

Nog één zijkant te gaan.
Maar vandaag staat in het teken van DE jurk voor Prinsjesdag, hij is geknipt en wel, dus na de kamerronde achter het masjien!

11 opmerkingen :

 1. Gefeliciteerd Karen. Je verdient het gewoon om in dat mooie blad te staan. Je hebt niet alleen quilttalenten, maar zoveel meer en dat mag ook eens in het zonnetjes gezet worden. Wat leuk dat je "oude" vriendin en jij er zo'n leuke jaarlijkse dag van maken. Ja en die Stonesfields van Carina is PRACHTIG. Ik heb weer enorm genoten van je blog. Fijn weekend en groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SUPER trots, en SUPER leuk! Ik heb het net met heel veel plezier gelezen, Het blijft toch bijzonder he! Ik ben benieuwd wat je in je hoofd hebt zitten......... We komen er vanzelf achter. Fijn weekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat enorm leuk dat je in de Quiltmania staat ! Je hebt ook 2 gezellige dagen achter de rug en nu maar afwachten wat voor moois je weer gaat bedenken.
  Fijn weekend, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!!! We hebben op dezelfde Quilt gestemd. Ik vond de rand zo super.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd ! Leuk dat je erin staat !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu niet naast je schoenen gaan lopen hoor!
  Stel dat de ministers en hun vrouwen (mannen) jou dinsdag ook herkennen.
  Leuk dat je je jurk voor zo'n belangrijke dag zelf maakt. Hoef je niet bang te zijn dat iemand dezelfde jurk aan heeft.
  Vandaag weer voor achter de naaimachine en helemaal niet voor een boottochtje.
  Was voor jou wel fijn. hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lief cadeau! Zeker iets voor een ereplekje! En een hele fijne en mooie dag toegewenst a.s. dinsdag, heel bijzonder er middenin te zitten (letterlijk) ipv op tv te zien. En hoedje goed vastmaken, lees net dat het gaat waaien hier in het Haagse.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om over je te lezen Karen in de Qmania, het blijft toch een hele eer vind ik zelf. Plezier in Den Haag Dinsdag, hoedje al bedacht? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kocht afgelopen vrijdag de nieuwe Quiltmania, en las het geweldig leuke artikel over jou! Wat een mooie foto's hebben ze erbij geplaatst; echt een hele eer!
  Veel plezier met Prinsjesdag gewenst.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen