woensdag 5 augustus 2015

Na regen komt zonneschijn,

Gelukkig konden we na alle regen en storm weer blij aan boord stappen, er gast niets boven de vakantievrijheid! Lekker naar de Braassem gezeild en weer eens in 'de eilandjes' gelegen, net als vroeger met de boot vol kinderen.


Tegenwoordig zitten er, net als op het konijnenriland in Friesland, ontzettend veel konijnen. Soms wel zeven tegelijk. En, als ze moeten poseren duiken ze de bosjes in...


Lekker buiten eten, beetje zwemmen en een lekker boek, hoe simpel kan het zijn met goed weer...


Van de Braassem zijn we verder gezeild, naar Hoogmade om precies te zijn. Aangelegd in de haven en snel weer vertrokken; wat een onderkomen bende!
Aangelegd bij Restaurant Kom Eten, we mochten na het eten daar gewoon aan de steiger overnachten, over service gesproken!
's Morgens verse broodjes en een krantje gehaald en heerlijk nasr de Westeinder gevaren. Fijne overnachtingsplek gevonden met een weids uitzicht. Lekker ijsje op een terras en je mobiele bed bij de hand.
Van Kudelstaart weer naar huis, zondag filedag op het water; alles wat vasrt voer ook echt, wat een drukte! Maar, zoals iedrte mooie zondag is het om vijf uur ineens rustig, iedereen gast naar huis. Wij ook, een half uur, even de hond gehaald en naar het Blauwe Huis voor de laatste vakantiedagen.
Ook daar is het weer paradijselijk, een dagje regen en kou was weer goed voor het laatste blokje van Sjaans rij M en het tekenen van de hele rij L. Dat schiet op tenminste! Verder wat rijen ruitjes aan elkaar gezet voor Drayton Hall. 


Manlief maar eens verwend met nasi, als je dan toch een keer binnen moet eten...


Vandaag in het zonnetje een week 9 van de Summer Sampler gedeeltelijk gemaakt en lekker buiten gegeten.
En het mooiste van dit leven is tijd, tijd om plannen uit te werken, een workshop Cathedral Windows op 28 oktober door Jacqueline van der Velden bijvoorbeeld, er zijn nog vier plaatsen....,
Daarna in november de grote Show Your Stonefieldsdag, deze is met 35 personen volgeboekt!
Dan in februari een Show and Tell van een bekende quiltster, daar vertel ik volgende keer meer over...

12 opmerkingen :

 1. Heerlijk een zorgeloze vakantie en de tijd aan jezelf.
  Je natje en je droogje en je eigen bed, wat wil een mens nog meer!
  Jullie hebben het heerlijk zo te zien.
  Geniet ervan.
  Groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten in eigen land, heerlijk hoor. En al die plannen.... leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Benieuwd wat je voor leuks in petto hebt in februari. Aan het vlaggetje te zien ben je ook al aan het dromen over onze Amerikareis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer heerlijk genoten van je blog en de foto's. Ik wist niet dat het op het water ook zo druk kon zijn. Jouw nasi ziet er wel heel goed uit. Ik heb het even aan mijn DH laten zien, want die is ook dol op nasi. Geniet lekker verder en plan maar leuke dingen voor het komende seizoen. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk stukje heb je geschreven. Zo herkenbaar.
  Wij zijn toen de storm uitgeraasd was ook weer op de boot gestapt. Heerlijk.
  Ben nu mijn man aan het bewerken om misschien dit weekend naar Vlieland te zeilen. Wat misschien niet zo'n goed plan is, omdat iedereen daar naar toe wil. En vol is vol. En dan moet je voor anker om te slapen. En aangezien we geen platbodem hebben een heel gereken. Maar ik doe toch mijn best. Hihih...
  Grappig dat je het over het konijneneiland hebt. Ik had er nog nooit van gehoord en de laatste dagen heeft iedereen het er over. Hihhi...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat het echt genieten is geweest in jullie vakantie, dat spettert van je verhaaltje af. Kijk met belangstelling af naar wat jij in petto hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meer heb je niet nodig toch het genieten spat van het scherm!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk genieten zo op het water zei een steekjesvrouwtje dat haar kinderen zag opgroeien in Woubrugge aan en op het water..... je begrijpt ik geniet erg van je mooie reportage.....
  Steekjesgroetjes, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat leest weer helemaal als super genieten. Lekker dat getuttel en mooie plannen voor de komende periode

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We hadden elkaar al gesproken in Hoogmade. Maar je stukje leest als genieten. Het gevoel is herkenbaar. Niets moeten alles mogen. Een heerlijk vakantie gevoel.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezellig verslagje, genieten met de hoofdletter G!!

  BeantwoordenVerwijderen