zaterdag 22 augustus 2015

Dagje machines

Soms kom je er niet onderuit, de machines, al dan niet huishoudelijk. Gisteren stond geheel in het teken van machines, het begon met de randen aan de mandjesquilt. Van die lange stroken die ik er eigenlijk alleen maar op de naaimachine echt mooi aankrijg...


Na een paar wasmachines was het tijd voor de boormachine; mijn verjaarscadeau moest worden opgehangen. Na er beiden over nagedacht te hebben kwamen we tot dezelfde conclusie; hier moest het bord hangen en nergens anders


Iedereen kan nu zien waar we wonen en waar je je moet melden, bijkomend voordeel: je vergeet je naam niet meer!

Na de herftstorm in de zomer lag hier de tuin vol met takken, door de boomspecialist afgezaagd om zo de reuzen naast ons huis te kunnen behouden, ook in een volgende storm.
Die takken werden versnipperd in een reuzenmasjien, fantastisch, heel veel kruiwagens snippers vonden een weg naar verre stukken in de tuin waar ze zorgen voor een onkruidarme bodem onder de bomen. Horen en zien verging je, gelukkig zijn er oordoppen!


Heerlijk was het om 's avonds gezellig naar de bee te gaan, ook herrie, maar gezellige herrie van kakelende quiltsters!

4 opmerkingen :

 1. Na al dat machine gedoe moet het toch een heerlijk gevoel geven dat dat allemaal gebeurd is! Je bord hangt mooi, ik kom het graag binnenkort eens bekijken. Fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moeten we zonder machines! Ik zou bijv. mijn staafmixer ook erg missen èn de wasmachine niet te vergeten. Wat woon je toch in een prachtige omgeving. Vorige week zaterdag waren we met vrienden in een sloep op het water. Vanuit Lisse over Kagerplassen en door Leiden. Ach, Nederland heeft zoveel schoons. Fijn, zonnig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo en dan nu maar genieten van de stilte.
  Het naambord is echt prachtig.
  Fijn zomers weekend.
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig naambord, fantastisch! Ach ja, als je je bedenkt dat vroeger veel zonder machine's werd gedaan, mijn vader vond die tijd altijd heerlijk en leuk om erover te vertellen, alles werd met de hand of met paardenkracht gedaan ;-)
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen