woensdag 12 augustus 2015

Hellup Sjaan...

Ik weet bijna zeker dat Sjaan in haar hart helemaal niet wilde quilten maar wiskunde wile studeren! Hoe verder je komt hoe ingewikkelder de blokjes worden, met voor mij als klapper dit mormel...


En, na het tekenen van de laatste blokken ben ik pas echt overtuigd van haar geheime carrière.
Gelukkig was er vandaag iets waar ik geen moeite mee heb, een zomerjurkje maken. Carina, Tjitske en Yvonne kwamen gewapend met naaimachines, lappen, naaigerei en honden een dagje workshoppen. 
Uiteraard werden ook de prachtige Guutes antieke geshowd, schitterend handwerk van Tjitske en Yvonne.


Carina had haar Stonefield bij zich, in de doos met achterkant en tussenvulling, volgende week breng ik hem weg om door te laten quilten. Hij is prachtig!


Hij zit er echt in de doos!

Maar toen waar de dames voor kwamen.
Op bijna de heetste dag van de zomer zaten ze te stomen achter 
de machines. 
Maar eerst moest er worden gepast, de lengte, de breedte en model.


Terwijl ik afwasmachines uitruimde en tafels dekte voor het ontbijt werden de jurken geknipt in de B & B op de grote tafels. Na het knippen even een salade weggewerkt voor het gezond. 
De meiskes gingen een rondje met de hond terwijl ik wat wasjes verwerkte en toen kwamen de machines op tafel!
Racen op de lockmachine, de biezen en de zijnaden en op de naaimachine netjes doorstikken en zomen. Aantrekken en om vijf uur zaten ze alledrie in het nieuw aan de thee in de tuin. Toen de foto...

Lachen, gieren, brullen met de zelfontspanner; armen voor een hoofd en als klap op de vuurpijl een valpartij voor de camera.
Om zes uur werd het weer stil hier, althans dat leek zo... Er moesten nog tafels gedekt worden, was van de waslijn en gebakken voor het ontbijt. Het is hier stampvol met 20 gasten in kamers en pipowagen. Veel gasten blijven maar één nacht omdat ze met de boot op doortocht zijn, veel werk dus maar oergezellig!

9 opmerkingen :

 1. L10, een pokke ding, daarbij heb ik ook eea weggelaten . Maar verder zag je dag er geweldig uit en de meiden ook. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap hoe je het allemaal doet in de drukte Karen, ik moet altijd aan jou denken als het hier "aan zee"ook zo druk is op onze camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super-gezellige productieve dag hebben we gehad. Zo is naailes echt leuk!
  groetjes Tjitske.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als jij al moeite hebt met 1 blokje van de Jane, dan moet het ook wel ERG moeilijk zijn. Want ik vind jou zo'n duizendpoot. Van alle markten thuis. Die workshop die je weer gaf, ENIG en de dames hebben er toch maar weer een nieuw jurkje bij. Ik hoop ook eens bij jou in je B&B te komen. Dat lijkt e zo leuk. Nog een fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las het net op een ander blog en vind het prachtig!!
  Wat zullen jullie gelachen hebben...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jurkje zit heerlijk hoor. Net wat Tjitske zegt zo is naailes leuk! Supergezellige dag gehad. Groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Las net al bij Carina dat het zo'n gezellige dag was,die laatste foto is helemaal grappig, je kunt zien dat het een vrolijke boel was. Leuk en makkelijk patroon zeg!!! En de jurkjes zijn goed geslaagd!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hilarische foto ook al is dit de 'gekuisde' versie heb ik begrepen..... De jurkjes zijn leuk geworden, nu maar hopen dat het weer nog even lekker blijft zodat ze veel gedragen kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuke foto's en wat zullen jullie een hoop lol gehad hebben…….
  zie ik je woensdag?
  Zou heel gezellig zijn.
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen