donderdag 31 oktober 2013

Ravage en frustratie

Hoewel we dachten dat we geen schade hadden, viel dat toch tegen. Mijn lievelingsboom, een moerbei die ik lang geleden voor mijn verjaardag had gekregen, lag doormidden. Omdat hij nog zo laat in de herfst blad draagt is het altijd eng met storm in de herfst . De twee palen mochten niet baten, één is bij de grond afgebroken en toen was het gedaan.

De andere helft ligt in stukken ernaast, een enorme ravage. Dat wordt een nieuwe moerbei vrees ik...

Gelukkig was er gisteren weer een oergezellig handwerkcafé, dat maakt een hoop goed. B E H A L V E het feit dat ik de muts met theepotjes erop wil breien uit een nieuw breiboek. Iemand, maar wie, had dit boek op haar blog staan. Als je het ziet weet je nog niet dat je de volgende dag toch echt de naam niet meer kunt verzinnen en dus het boek niet kunt bestellen! Grote frustratie dus, want je begrijpt, ik wil alleen DIE muts! Wie kan me helpen en weet nog de naam...
Daardoor had ik wel tijd om het tweede blok van de Wedding Sampler af te maken, blok één dus want ik was met blok twee begonnen.

Op naar blok drie! Ik denk dat het quilt as you go gaat worden, anders kan er straks weer een top op de stapel nog te quilten. Die kleine blokjes zijn goed te doen en na het laatste blok is de quilt echt af. 
Vanavond op de bee maar een beginnetje maken als ik een achterkant heb gevonden. Anders wordt het de sterretjes. Hoewel.... Van boosheid omdat ik de muts niet kon vinden heb ik twee hele leuke bollen wol gekocht om voor een kind, of mezelf, op dikke pennen een oorklepmuts te breien. In knaloranje. Lekker puh!
Wordt vervolgd13 opmerkingen :

 1. haha, met zo'n muts ben je tenminste herkenbaar!!!
  Wat jammer van de boom, dat wordt een nieuwe of zou deze toch weer opnieuw uitlopen? Weet je dat de bladeren van de moerbei heel goed zijn tegen keelontsteking: mijn oude franse buurvrouw maakte er thee van met een flinke schep honing. Het hielp echt (!?)
  Mooi je 2e blokje van de AWS en slim om hem op die manier af te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, wat jammer van je boom. Misschien kun je het aan een kweker vragen wat je nu het beste ermee kunt doen.
  Ik ben nog steeds weg van je sterretjesdeken ut je vorige blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt zonde hoor van je moerbei! Ze zijn zo bijzonder, ik ben dol op de vruchtjes en de jam is superlekker.. Het duurt wel weer even voordat je een nieuwe hebt die zo mooi en groot is als deze stakkerd..! Hi hi, wat herkenbaar van die theemuts! Hopelijk spring je vannacht op uit je bed en weet je het weer ineens! Succes met de muts!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is niet leuk om je boom zo te vinden! Met een oranje muts ben je in ieder geval goe herkenbaar in de volgende storm. Je blok is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach arme.... Komt vast goed met de theemuts...
  Niet met de moerbei ben ik bang :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jammer van je boom :( succes met zoeken naar je muts! mooi blok :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat sonde van jou boom. Het was ook zo'n giga harde wind. Heel veel bomen waar je het niet van verwachte zijn om gegaan. Hier staan in de buurt een paar bomen met een stip, omdat ze ziek zijn en er dus uit moeten. Nou je snapt het vast al die staan nog maar de bomen ernaast zonder stip die zijn om.
  Ben benieuwd naar je muts met theepot of toch die knal oranje.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig rozenblok:0))))
  Maar wat jammer van je moerbei boom (klint wel leuk) ....
  Durf je nog wel een nieuwe ....
  Hopelijk kom je er snel achter wat de naam van t boek is ; 0))

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel succes met het zoeken van het patroon voor de theemuts. En ja, heel vervelend dat nou net DIE BOOM omgevallen is. Jammer. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wild Tea Coosies, van Loani Prior of in het Nederlands Theemutsen breine, go wild. Is dat het boek dat je bedoelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg jammer van je boom, maar gelukkig zijn er geen ergere dingen gebeurd hé. Je hebt een erg leuke blog. Veel plezier nog met ONZE leuke hobby :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zonde zeg, van die boom. Ja, dat natuurgeweld.... Je blok is mooi geworden, prachtig he, die Di patronen en quilts?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer van je boom. Vooral omdat het je lievelingsboom was.
  Hadden wij ook eens, ons boompje om helemaal vol met appels!
  Die stormen ook.
  Jouw blok 2, eigenlijk 1 dus, is prachtig geworden.
  Dus ook quilt as you go, heel handig hoor.

  BeantwoordenVerwijderen