maandag 28 oktober 2013

Overgang

Niet de mijne natuurlijk , daar is weinig spannends over te vertellen. Maar die van zonnige stranden naar het hollandse herfstweer! Dat is pas heftig.


Zaten wij gisteren nog bij 30 graden te ontbijten aan het strand op Cyprus, vandaag spookt het hier. De reuzenbomen om het huis zwaaien vervaarlijk heen en weer en de wind loeit.
Er staan in de anders zo rustige vaart schuimkoppen op het water en de golven slaan over de dijk. Over een paar uur hebben we het ergste gehad zeggen ze.....(die van het weer bedoel ik).
Maar even een steekje om de rust in de tent te bewaren.
Eerst even opruimen, het onderwegtasje met mandjes kan weer terug op zijn plek tot de volgende reis

Wel natuurlijk de 'affe'  er uit gehaald, vier uur heen en vier uur terug plus wat wachttijd =12.Het begint ergens op te lijken, ik heb er zo'n 170 nu, nog even doorzetten.
Dan de sterren, ik had wat meegenomen, heb ze aan elkaar gezet, en, als je alles bij elkaar legt wordt het best een aardig lappie!


Maar, gisterenavond toen de wasmachine en de droger stonden te draaien, heb ik Saartje op schoot gelegd, haar even geaaid en toch maar een blokje gequilt. Ze heeft toch ook rechten; ze mag best een binding als ze af is!
Toen was het KABOEM!, de droger stopte ermee, altijd fijn met vier natte wassen. De monteur komt vandaag al gelukkig. In de waskamer van de B&B staat prettig genoeg ook een droger dus ik kan wel vooruit. Het is even een onderneming om met dit weer het erf over te steken met een mand was, maar dan is het wel droog . Heen gaat trouwens beter dan terug, die natte kledders blijven nog wel in de mand maar die droge spullen; die moet je echt vasthouden!
Waai niet weg en wordt vervolgd....


10 opmerkingen :

 1. Ja die STORM is het gesprek van de dag, hier gaat ie ook flink tekeer! Je mandjes zijn leuk geworden en je sterren TOP in het echt VEEL MOOIER.
  Sterkte met je oversteek, zie je helemaal gaan met je wasmand. Fijne dag hopelijk met wat steekjes, Knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh die rode sterretjes. Prachtig. Is dat volgens een bestaand patroon?
  Succes met de gerepareerde droger straks. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het gaat geloof ik behoorlijk te keer daar bij jullie! Heerlijk dat je nog even hebt kunnen genieten van het zonnetje! Was is iets minder natuurlijk maar het is ook wel weer fijn om weer met beide benen op de grond te landen.....back to normal life!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu hebben we geloof ik het ergste gehad hier aan de kust, het klinkt veel rustiger buiten, maar het was heftig, alles nog heel bij jullie? Mooie projecten, easy does it, toch? Zo nu en dan ermee verder gaan en dan ineens... heb je een top! Veel plezier & hoop dat de droger het snel weer doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je mag blij zijn, dat jullie niet vandaag moesten landen, als dat kon!
  Heerlijk hè Cyprus, schoonfamilie van mijn dochter woont er en mijn kleindochter is er geboren. Dus Opa en Oma vaak vanaf Parijs (we woonden toen in Frankrijk) er heen gevlogen.
  Succes met de wassen en quiltwerk.
  Gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verschil zeg, ongelofelijk... hier storm en daar 30+! Je sterretjes worden prachtig, vind ze helemaal geweldig!! Sterkte met de wassen en het Hollandse weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar goed dat je nog een droger hebt. Je moet er niet aan denken de was nu buiten aan de lijn te hangen. Volgens mij had je al 10 knijpers nodig om één onderbroek op te hangen. Hoop dat bij jullie de boel heel is gebleven. Was vanmorgen nog droog naar het strand toe gereden. Nu staat de hele weg er na toe onder water. Denk dat ik morgen nog maar een keertje die kant op ga. Ben benieuwd hoe de boten (en die van ons) deze storm in de haven overleefd hebben.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi die rode sterrenquilt in wording.
  Zag dat jij ook begonnen bent met de AWS van Di Ford.
  Wat een juweel van een quilt is het hè.
  Ik doe het op de quilt as you go methode (zie mijn vorige berichtje op mijn blog)
  Dat kan ik het net zo mooi doorquilten als in het boek, hoewel ik het met de hand doe hoor.
  Zo'n leuk werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha, wij hadden een soortgelijke overgang van Napels naar hier.... Ik ben wel heel nieuwsgierig naar jouw naaiactiviteiten in het vliegtuig, hoe heb je de naald mee naar binnen gesmokkeld? Ik vind je rode ster/hexjesquilt geweldig mooi worden!

  BeantwoordenVerwijderen