zaterdag 9 februari 2013

Geen quilt, toch een affo

En de affo is... Een versbehangen caravan. Even doorgezet en denken dat het stof is; baantjes tekenen, meten en snijden, zorgen dat het rechtzit en gladstrijken. 6 rollen, één verwarming, 10 stopcontacten, 7 raam/deuren en een emmer stijfsel verder is het leed geleden. Nog wat plintjes plakken en een kozijn verven voor de eerste gasten, alweer met pasen, komen. Altijd zeilers met pasen, vlakbij wordt de Easter gezeild, een wedstrijd tussen 280 optimisten uit de hele wereld. Wij hebben al jaren een huis vol engelsen die week, bijna weerzien met oude vrienden...
Behang is niet leuk om te laten zien dus hier Jules in de sneeuw, afgelopen woensdag op het terras en naast de kas in de boomgaard.

Toch intussen een quilt gedubbeld, de antique sampler. Leuk om te zien dat Nardy hem ook af had, in iets andere vom.
Ik heb er nog een border omgezet, weet nog niet of het zo blijft, ligt aan hoe snel ik genoeg krijg van het doorquilten.
Omdat ik van dubbelen niet blij word heb ik me nog even uitgeleefd op een randje aan een quilt van Petra Prins, op de machine met mijn nieuwe 1/4 inch voetje. Wat een uitvinding! Het gaat super.

Na de hagel van vannacht toch maar wat sneeuwklokjes gered, zo schattig altijd deze voorboden van de lente, ze zijn er helaas maar zo kort.

7 opmerkingen :

 1. Je hebt de vaart er weer in! Nee, dat dubbelen is geen feest, maar als je daarna ziet hoe mooi het wordt van het quilten... Je nieuwe quilt wordt mooi, vind rood en rose altijd erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo duizendpoot!
  Wat wordt de antieke mooi, evenals de Petra quilt, ik moest maar meteen stoppen met blogjes lezen en ook weer iets gaan quilten......

  Quiltgroetjes *+*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt weer mooi allemaal! Fijne zondag nog! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I have just spent a long time on your blog enjoying photos of your quilts and beautiful outdoor scenery. I just bought a special issue of Quiltmania magazine with the Petra Prins quilt pattern in it. That magazine is often hard to find here in the US. Your quilts are beautiful.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jules staat prachtig in de sneeuw. Je gedubbelde quilt lijkt me ook mooi - succes met het doorquilten! En wat knap dat je zommaar even op de machine zo'n rand in elkaar zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben je actief geweest Karen. Je quilt ziet er prachtig uit! Wat moet dat een hoop werk zijn geweest.

  Een fijne week,

  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je gasten hebt die steeds weer terug komen. Betekend dat het bij jullie gezellig is. En dat geloof ik ook, als ik al die mooie werkjes van jou zie en de gezellige verhalen lees.
  280 optimisten bij elkaar als een stel muggen op het water, wat moet dat een mooi gezicht zijn.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen