dinsdag 5 februari 2013

Affo, behang en een SAL

Wat is het toch een fijn gevoel om dingen af te ronden; in dit geval Jules, alle blokken aan elkaar gezet. Gepuzzeld om de border uit de stof te krijgen en me natuurlijk net verrekend. Geen probleem, de achterkant was al een bont geheel dus gewoon een passend stofje uit de voorraad gezocht. Eigenlijk vind ik het stiekem wel heel leuk!
De binding komt uit de lapjeskast, van de stapel boerenbonten ruitjes. Heel schattig lichtblauw. Inspiratie opgedaan bij Goof!
Als ik haar stapel zie dan ga ik direct rekenen: hoeveel jaar duurt het nog voor ik zo' n hoeveelheid heb gemaakt?
Dit weekeinde precies twee jaar geleden logeerde ze in de Bed en Breakfast, ze was toen op de beurs in Vijfhuizen. Samen met Dorry en Dorien van Quilt it & Dotty hebben ze me aangestoken met HET virus. Intussen heb ik 6 grote quilts gemaakt en nog twee tops, twee in wording en een stuk of 10 poppenquiltjes. Je snapt niet dat je nog tijd hebt om te werken!

Over werken gesproken, vandaag hebben we een begin gemaakt met het behangen van onze stacaravan op het erf. Met pasen is hij verhuurd dus dan moet hij af zijn. Vanochtend de grootste muur met het meeste stopcontacten gedaan, vrijdagochtend hopen we nog een groot deel te doen. Als de zaak er zo veel leuker van wordt is het hardstikke leuk om te doen. Door alle plakzooi kun je je kleren rechtop zetten, maar vooruit...

Voor de Camelot heb ik de zaagtanden vanavond gesneden en geen zin om ze in elkaar te zetten. In plaats daarvan het laaste randje van de SAL van Atelier Soed Idee geborduurd, nog één deel te gaan. Leuk idee was het, je komt niet aan zoiets borduren toe denk je, zo in hapklare porties valt het ineens reuze mee.

Na een gezonde portie sla en een kopje thee ga ik maar eens op tijd mijn mandje in; morgen word mijn jongste 16. BIER dus, hij kan niet wachten tot we morgen bij hen gaan eten en hij een biertje mag bestellen. Is natuurlijk ook wel spannend zo'n eerste keer.

5 opmerkingen :

 1. Eééénig, dat randje om Jules! En die bruine border staat er ook erg mooi bij!
  Tja, wat jammer toch dat wij het quilten zo laat ontdekt hebben he? Nou lopen we jàààren achter. Maar we gaan gewoon ons best doen om ze in te halen, toch? En 150 worden of zo....
  Veel succes met de stacaravan! Ziet er heel mooi uit! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede oplossing met de Jules, dat zie je bij oude quilts ook en dat maakt zo'n quilt eigenlijk nog leuker. En leuk en fris behang, zeg. Lijkt me heerlijk wakker worden & dan een ontbijtje bij je komen eten in die superkeuken waar de (ook al zo mooi blauwe) AGA brandt. Nu ik bij je geweest ben, kan ik het me helemaal voorstellen!
  Gefeliciteerd met je zoon, mijlpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi wordt jouw Jules en wat bijzonder dat lichte randje! Een heel fijne verjaardag voor je zoon en nog heel veel fijne jaren gewenst!
  Succes met plakken,
  Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je zoon! Ik weet precies hoe dat is! Een hele leuke tijd! Je Jules heb je mooi opgelost!
  Snel komen we in jouw keuken een keer cafe-en!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje nog "maar" 2 jaar aan het quilten en dan al best een aantal quilts helemaal af!! Wat GOED.
  Ik ben nu zo'n 3 jaar bezig en mijn eerste quilt moet nog afgerond worden *U* ....maar daarnaast heb ik al 100 andere projecten lopen (nouja bij wijze van...dan)
  Mooie Jules, ook alweer een bijna AFFO, goed bezig dus!!

  Enne gefeliciteerd met je zoon!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen