zondag 3 februari 2013

Dag Goof, ha Jules

Nadat we Goof uitgezwaaid hebben donderdagmiddag, na twee druk bezochte trunkshows was het weer tijd voor andere dingen. Wat was het leuk!
Hubertine en Phyllis en Marijke van atelier Hartendief hebben uitgebreid bericht over de topdag op hun blogs. Mij was het in ieder geval gelukt een hele week een stagiaire bezig te houden en een aparte mensensoort te leren kennen, de homo quiltus!
Na zo'n week met iemand om je heen merk je pas hoeveel je 'even' tussendoor doet, knoopje aanzetten, blokje snijden, stofjes bij elkaar zoeken en patroontjes uitknippen. Deze week dus niets van dat al, je moet tenslotte het goede voorbeeld geven. Maar , 600 koekjes, twee bakblikken boterkoek, twee bakblikken brownie, 3 cakes en 30 appelflappen later kunnen we terugkijken op een leerzaam weekje. Ook de strijkmachine, wasmachine, droger en stofzuiger zijn de revue gepasseerd. Bij de kennismaking had ik het al gezegd: Horeca is 75 % poetsen.
Gisteren heb ik het laatste stukje van bet laatste Julesblok gequilt en heb meteen alles aan elkaar gezet. Zonet de laatste randjes afgewerkt en op de grond gelegd voor de foto. Helaas kan ik geen foto maken zonder hond, zodra Jules ligt springt Feija er bovenop, maakt het zich gemakkelijk en slaakt een diepe zucht. Achterkant dan maar, zelfde verhaal... Vanavond de bies eraan en quilten en wie weet mogen de binding. Erigt namelijk een hele stapel stofjes te wachten om rand aan de camelot te mogen worden dus Jules moet plaats maken!

12 opmerkingen :

 1. Je hond heeft goede smaak...;o) Hij lijkt me prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je quilt is echt een 'plaatje' geworden, ik snap dat je hond/poes er zich graag in nestelt. Ik heb het boek van Veronique, waar de quilt in staat, maar nu in het echt is het veel leuker dan van het plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om te zien dat je hond gewoon op jou Jules ligt. Terwijl je soms niet eens vlak bij een quilt in de buurt mag komen. De Jules blijft wel een quilt die ik op mijn lijstje van die wil ik ook maken zet.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat wonen jullie leuk, 7 km vanwaar ik ben opgegroeid en al 30 jaar geleden ben vertrokken. Nu zie ik die omgeving met hele andere ogen!
  Jullie hoeve is wel een geweldige plek hoor, Wat een sfeer, dat past goed bij je virus! Donderdag was een hele fijne ochtend met Goof, je hebt het vast al gelezen, ze komt ook naar Almen!!!
  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt allemaal weer helemaal geweldig ... ook de "organisatie" en mmmm !
  Nu kun je weer je eigen draai ( Quilt draadjes )vinden ;o)

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gezelligheid weer bij je in de B&B. Mooie quilt, die Jules.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HemelseGoedheid....jij bent ECHT een duizendpoot! Even zus, even zo, even quilten en dan hups even de bindig........en dat na een enorme leuke goed georganiseerde GoofShow!
  Lekker dier die Feija!Hij weet precies waar het lekker liggen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik lees hele leuke berichten op andere blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was inderdaad super, je kon zien dat er veel werk verzet was, hoor! Die Feija, lekker beest, gelijk heeft ze, heerlijk op een quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pfff, daar sta je nooit zo bij stil, als je leest over al die gezelligheid....dat daar héél wat bakblikken en ander druk werk aan voor af gaat! Ik heb van afstand lekker meegenoten.
  En....misschien was Frija's tweede naam wel 'Jules'? dat ze er zo gek op is? Ik vind hem erg leuk geworden en ook je achterkant is schitterend! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een werk heb je verzet, Karen! Fijn dat het zo gezellig was! Je hebt een prachtige plek daar.... en die Aga *kwijl*
  Je Jules is geweldig, staat ook op mijn lijstje...

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dat was me dus het weekje wel: maar de moeite waard......;)

  BeantwoordenVerwijderen