zondag 5 mei 2019

Even zon happen

Vanaf de dag dat ik uit de VS terugkwam vier weken geleden was het aanpoten. Geen dag waarop niet alle kamers bezet waren en daarbij een paar keer quiltcafé en de nodige vergaderingen en bijeenkomsten in een van devergaderruimtes. Maar, ikben niet zielig hoor! Het is bijna allemaal even leuk.
Om te beginnen een workshopkartonnage bij de Sampler in Haarlem, klokslag 10 uur begonnen 12 katwijkse dames aan de kleine naaidoos. Altijd weer leuk  om te zien hoe iedereen de kleurcombinaties kiest en hoe het uitpakt. Om half vier had iedereen een kant en klare naaidoos om mee naar huis te nemen; afgemaakt is altijd het streven want iedereen heeft wel een la met halve projecten die na die gezellige workshopdag nooit meer afgemaakt worden.



Toen werd het lekker weer..... altijd veel te doen op het erf, eerst een flink aantal meters steiger met de hogedrukspuit onder handen genomen. Zo goed dat ik de hele avond nog trillende armen had. De pipowagen binnen en buiten gesopt en direct maar de zonkanten een laklaag gegeven. Om het af te maken de bloembakken gevuld.
Ziet er altijd weer zo welkom uit die verse planten!





Ook werd het tijd om de boten te water te laten, ons heen-en-weertje naar de jachthaven gebracht en een paar dagen later de boot én de trailer opgehaald. Moter heeft weer een beurt gehad, het vaarseizoen kan beginnen!





De paasdagen zijn altijd heel vol hier, wel altijd relatief weinig werk want het zijn wedstrijdzeilers voor de jaarlijkse Easter op de Braassem. 275 bootjes uit wel 30 landen strijden om de eerste plaats en om plaatsen in de kernploegen. Wij hadden dit jaar de Duitse kernploeg, 18 man kinderen, ouders en coaches die om half acht wilden ontbijten. Twee uur later is dan alles opgeruimd en de kamers gedaan; tijd voor andere zaken....
Het blauwe huis schoonmaken bijvoorbeeld zodat we op eerste Paasdag konden genieten van buiten eten aan de plas....



Ook het café profiteerde van Pasen, een gesmolten paashaas werd een Schwarzwälder Kirschtorte, schoon op!



En, niet alleen wij genoten van de lente...



Intussen is mijn Mariners Compasstop, ook wel de Polaksterren, af. Er moet een stoere achterkant bij voor ik hem ga quilten, met de hand dit keer.



En dan is er plaatsvoor een nieuw project, in januari heb ik in Kerkwerve bij de Quiltster met Marja en Marieke de workshop Stars upon Stars van Jeanneke gevolgd. Lekker stempelen en veel verschillende stofjes; helemaalmijn ding!


In de auto op weg naar Zuid Limburgheb ik vast wat hoeksterren gefabriekt, zonde om ruim twee uur alleen maar uit het raam te kijken.



Gisterenochtend de laatste gasten uitgezwaaid, de boel opgeruimd en het vliegtuig naar Faro gepakt. Om twee uur zaten we in de zon! Even bijkomen tot dinsdag, naar huis en woensdag weer uitgerust in het quiltcafé!




8 opmerkingen :

  1. Geniet van de paar dagen Portugal, hier is het alleen maar koud en nat.......oftewel quiltweer.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhhh als ik zo zie wat jij allemaal op een dag doet ben ik maar een slome slak.
    Nu even lekker genieten in het zonnetje.
    Hier is het herfst.
    Sneeuw, hagel...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet van je vrije dagen en je Polak sterren zien er prachtig uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh lekker, jij zit in de zon! Lekker even chillen na alle - wel gezellige - drukte. Ik ben heel benieuwd naar de Polak-sterren nu hij af is, intussen geniet ervan, je hebt het zeker verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen