vrijdag 5 april 2019

Het gewone leven is weer begonnen

In Golden besloten we nog even iets te gaan drinken in de bar aan de overkant. De Dirty Dog bleek een ruig bikerscafé, veel, heel veel tatoos, veel op handen en het gezicht en veel lawaai. Een prachtige barpoes met weinig verhullende kleding en een heuse Harley achter de bar.
Gino kwam bij ons zitten, een bejaarde bankrover met een hoop lol. We moesten blijven eten, er kwam een portie  nachos op tafel als borrelhap waar je de hele kroeg van kon voeren, verschrikkelijk gelachen en niet eens meer gekookt.Dinsdagochtend gas getankt op de campground en naar Boulder gereden. De stad waar de gelukkigste mensen van de VS wonen. Midden in de stad een autovrije winkelstraat, vooral veel horeca en hippiewinkels én een quiltwinkel met een eigenaresse met Nederlandse roots. Ze komt volgend jaar en heeft zich met haar zus ingeschreven voor een retreat, helemaal leuk! 


Een heuse Ben en Jerry ijswinkel; wat kies je daar? Een klein ijsje met chocolade cookiedough... een forse hapOp de plattegrond zien we een wel heel bijzondere plek, een paar minuten lopen in plaats van 10 uur vliegen, eens even kijken....Aan de fietsen te zien zitten we goed, het is echter de campus.  Van de universiteit van Boulder, een prachtige verzameling gebouwen met als klapper het Natuurhistorisch Museum met een dinosaurus tentoonstelling. Kind 1 was lyrisch, je mocht sommige botten van 50 miljoen jaar oud zelfs áánraken. Terug naar de auto liepen we door de studentenwijk, allemaal grote studentenhuizen en een niet te bevatten wietwalm. Het is Colorado, de staat waar met wietteelt het meest verdiend wordt. 

‘s Avonds teruggereden naar Strasburg voor onze laatste nacht in het huisje op wielen. De ijkast leegegeten en gedronken en de koffers gepakt, en voor de laatste keer onder de Roadbear dekbedden...Woensdag op tijd op, douchen en de badkamer schoonmaken, ontbijten en de keuken schoonmaken, alle koffers dicht en op de bank; vloer dweilen en rijden maar. Ondanks alle waarschuwingen voor files reden we in drie kwartier naar de inleverplek. Alles werd gecheckt, van gashoeveelheid tot het koffiezetapparaat en we mochten vertrekken. Met het busje naar het vliegveld, paar uurtjes zoetbrengen en heerlijk naar huis gevlogen met Lufthansa. Een verademing na United met slechte service, vies eten en onaardig personeel! 
En thuis...... eerst o nder de eigen douche, boodschappen doen, komen en mijn reisgenoten naar het station cq huis brengen. Het zit er weer op, voor herhaling vatbaar!

En vandaag begon het weer, alle kamers vol, 10 schoonzussen, hoe bijzonder is dat. Ze kwamen eerst gezellig lunchen, hadden een puzzel gemaakt van de kamerindeling met foto’s en hebben de hele middag lol gehad met spelletjes.

4 opmerkingen :

  1. Wat een avontuur he Karen. Waarschijnlijk heb je dit blogje weer in NL geschreven want nu opeens kan ik je foto's weer zien??
    Ben natuurlijk heel benieuwd naar welk retreat die dames komen?
    Zie je snel weer groetjes Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een enig einde aan een ontzettend leuke reis en goed te horen dat er in Boulder een quiltwinkel is (met eigenares met NL roots ook nog), met vrienden die een paar jaar geleden in Boulder zijn gaan wonen staat dit nog op onze to-do lijst. Thuis zal het wel weer druk zijn, seizoen weer begonnen.

    BeantwoordenVerwijderen