donderdag 14 juni 2018

Volle weken...

In het hoogseizoen wordt er hard gewerkt hier; natuurlijk wordt er dan ook extra genoten van de vrije uurtjes!
Soms voelt werken niet als werken, bijvoorbeeld tijdens het quiltcafé. Na vijf jaar ken je de meeste dames wel en veel zijn er bijna meubilair..,,
Ze komen iedere keer en brengen de mooiste quilts mee,; hier een pronkstuk van Denise

Natuurlijk moet er wel wat bij de koffie zijn, ook als je er altijd bent wil je iets lekkers. Omdat ik net uit Portugal terugkwam, echte Pastel Nata’s gemaakt,Heerlijke roomtaartjes, in Portugal een nationale delicatesse.
Gelukkig doe je zelf ook nog wel eens iets handwerkerigs; op het moment heb ik een breimanie. Niet gewoon breien maar Fair Isle!
Dankzij Youtube even geleerd hoe en aan de slag met een supervest uit Scandinavië.Afgelopen weekeinde zaten we heerlijk in het Blauwe Huis, lekker onder een boom met je breiwerk; wat wil een mens nog meer?
29 jaar getrouwd op zondag; waar blijft de tijd.
Tegenwoordig bijna een prestatie om het vol te houden; niet voor ons, het is omgevlogen. We hadden een dineetje in Leiden, handig bereikbaar voor de kinderen met de trein en fiets en oma op de fiets.

 Wij gingen gezellig met de boot naar de binnenstadhaven waar als verrassing een fotograaf aan boord kwam. Cadeau van het kroost! Van de weeromstuit vergeten foto’s te maken... heerlijk gegeten in een restaurant aan de haven, alles lekker buiten!De bloemen moesten in de wasemmer mee, vazen hebben we echt niet aan boord!Maandagochtend voor het eerst van mijn leven om 7.15 uur in een korte broek door Leiden gelopen met een hond... heel rustig!
Om half  tien kwam kind drie aan boord met verse croissantjes voor het ontbijt, kopje koffie erbij en varen maar. Twee uurtjes later het kind met de auto terug naar Leiden gebracht en weer in het dagelijks leven gestapt.
Om te beginnen maar eens flink gewassen; de week ervoor hadden we het laatste quiltretreat van dit seizoen; de Belgische dames. Intussen zijn het dierbare vriendinnen geworden, ze waren hier al zó vaak. Wederom met prachtig weer, quilten in de boomgaard dus!En wat een superleuke dingen waren er weer te zien... dit Stonefieldblokje alleen alEn nu, even zitten met een applicatiewerkje en nagenieten van een telefoontje; kind twee is Cum Laude gelaagd, haar Master is binnen!
Begonnen met een aantal keren de pech uitgeloot te worden voor geneeskunde, heeft ze een bachelor gehaal in Nederlandse Taal en Letterkunde en nu alles bekroond mt een Master International Humanitarian Action!
Hoe trots kun je zijn als moeder....


13 opmerkingen :

 1. Van harte gefeliciteerd met kind 2....daar kun en mag je als moeder zeker heel trots op zijn.
  Natuurlijk ook gefeliciteerd met 29 jaar samen getrouwd zijn.
  En dan ben ik natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar het prachtige vest,maar die zie ik vast heel snel in het echie .
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fair Isle, dat wil ik ook nog steeds eens leren. Gefeliciteerd met jullie 29 jaar, je loopt iets meer dan een jaar op ons voor;) En ook van harte met je kind, altijd weer bijzonder!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi jouw Fair Isle breiwerk. Gefeliciteerd met kind 2. Cum Laude! Heel mooi. Wij zijn sinds een week in Portugal en nog een weekje tegoed. Heerlijk de Pasteis de Nata. We hebben er al een paar keer eentje bij de koffie genomen.🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met kind 2! Prestatie hoor, nu op naar de volgende stap. Hier in min. tijd Propedeuse in de pocket, ook met hoog gemiddelde, kind helemaal blij gisteren. Enig al die mooie projecten die jij voorbij ziet komen en wat een genot voor alle dames (cafe en retreat) dat ze zo'n gezellig vast adres hebben bij jou. Nogmaals van harte met jullie huwelijksdag, gepast gevierd lijkt me (duimpje omhoog :-) ). Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met kind 2 en jullie trouwdag.
  Wat is het toch genieten van het weer als je 's morgens vroeg al je korte broek aan kan. Laat de zomer zo maar blijven. Verveeld echt niet. ..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd, wat heerlijk als kinderen goed kunnen studeren! En gefeliciteerd met jullie 29e trouwdag!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat kan je dan trots op je kids..gefeliciteerd met d'r master! Dat breiwerkje intrigeert mij..ziet er super prachtig uit en vesten kan je nooit genoeg hebben..welk patroon gebruik je? Oh ja natuurkijk ook gefeliciteerd met jullie eigen 'mijlpaal' .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. If you are looking for a positive lending experience I would recommend Le_Meridian Funding Service. It is surprisingly easy to receive a debt help. You will be treated with respect and professionalism Because they helped me with loan too . Email Contact..lfdsloans@lemeridianfds.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  รอยัลจีคลับ

  BeantwoordenVerwijderen