zondag 20 mei 2018

Vakantiekriebels

Na een maand bijna zonder ophouden gewerkt te hebben, is het goed vakantie vieren. Met kind drie een paar daagjes Portugal om in de stemming te komen, afgelopen dinsdag vertrokken we.
Een schattig autootje stond ons op te wachten in Faro; en omdat we alleen een klein handbagagekoffertje hadden zaten we binnen twintig minuten al op de weg. Vaste prik: eerst. Aar onze favoriete schoenenwinkel en een koffietje bij de buren. Eerste aankopen gedaan, even water halen in de supermarkt en door naar ons onderkomen in Quarteira. Heel veel appartementen aan de boulevard, zó anders dan de strandhuisje die we normaal huren, maar prima voor drie nachtjes. Goed bed, een ijskast en een douche op 1 minuutje van het strand. 33 graden en een parkeerplaats onder een boom.


Meteen maar het dorp verkend en bij een echt lokaal restaurantje achteraf geluncht met een visje!


Lekker naar het strand en op tijd naar bed, half vijf opstaan was toch wel erg vroeg!

Woensdag was het weer stralend blauw, vroeg op en gauw weg. Op naar het oosten, we wilden naar een waterval die we nog niet kenden en naar Tavira. Onderweg eerst even een rondje Faro gelopen; triest dat er steeds meer verdwijnt en er steeds meer leegstaat. De ooit zo bruisende havenstad oogt een beetje armoedig.
Via binnenwegen vinden we uiteindelijk de waterval, niets aangegeven, alleen ergens in the middle of bouwheren een parkeerplaatsje. Vandaar op de gok naar beneden, en ja hoor, een klein kraakhelder meertje met een prachtig klaterende waterval. 


Op een paar mensen na verlaten, heerlijk water en een plekje in de zon om te picknicken. Uitzicht op de waterval waar af en toe iemand met veel bravoure vanaf springt, met een achterwaartse salto of gewoon rechtop. Na een uurtje teruggelopen door de sinaasappelbomen om naar Tavira te rijden.


We reden binnendoor langs het water dat als een riviertje vanaf de waterval naar zee stroomt, ergens op een pleintje de auto achtergelaten en lopend de stad in. 37 kerkjes, een oud kasteel en de overdekte markt waar vroeger slaven verhandeld werden, ontelbare restaurantjes en souvenirwinkeltjes verder streken we neer op een terrasje aan de rand van de stad, prachtig uitzicht op het getijdewater.




Een heel fotogeniek plaatsje!

Helemaal binnendoor langs de kust terug gereden, onderweg een paar kleine verlaten strandjes aangedaan en laat thuisgekomen, gelukkig eet je in Portugal pas vanaf negen uur 's avonds dus niets aan de hand.


De laatste dag was een stranddag, om 10.30 lagen we heerlijk op een bedje te bakken, heerlijk rustig nog. Geprobeerd te zwemmen, was zó koud dat erin en eruit goed ging, maar echt zwemmen deed alleen mijn dochter


In de middag nog een rondje naar het westen gereden naar de schoenenwinkel van dochterlief en in één moeite door een rondje shoppen, heerlijk als alles weer vanaf vier uur open is en je nergens rekening mee hoeft te houden qua tijd. 
Nog een laatste avondwandeling over de boulevard naar een, al eerder gespot, eettentje tegenover de visafslag.


Helemaal bijgekomen zijn we, de volgende ochtend vlogen we terug!

Vijf boeken verder en wat steekjes aan een nieuw project,


zitten we in het Blauwe Huis,  manlief ook weer terug van zijn reizen, en de B&B nog even dicht tot dinsdag. Ook hier stralend weer en een geweldige rust op de plas




dat wordt in de loop vann de dag vast anders!
Vanavond komen vrienden met de boot om hier te eten, dat wordt schillen, met 8 man asperges zijn wel wat kilo's...

5 opmerkingen :

  1. Lekker uitstapje en een paar dagen echte zomer. Je ziet er uitgerust uit. Sterkte dadelijk met de asperges, ik vond 1,5 kg gisteravond wel genoeg. Maar zooooo lekker! Geniet er weer van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is dus een perfecte vakantie, in the pocket .
    Heerlijk weer ook thuis dus het genieten gaat gewoon door .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. What a wonderful holiday in Portugal. That looks like another wonderful quilting book. Your projects are beauties.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. If you are looking for a positive lending experience I would recommend Le_Meridian Funding Service. It is surprisingly easy to receive a debt help. You will be treated with respect and professionalism Because they helped me with loan too . Email Contact..lfdsloans@lemeridianfds.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
    I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
    I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
    รอยัลจีคลับ

    BeantwoordenVerwijderen