donderdag 29 maart 2018

Maart roert zijn staart...

Een oud gezegde, maar in ieder geval anno 2018 helemaal hot! Konden we eerdere jaren soms al echt lekker buiten zitten; dit jaar bleef het moeizaam. Het licht is wel veranderd naar lentelicht, nu nog 10 graden erbij! Met Pasen is hier al jaren de Easter op de Braassem, 275 kinderen uit de hele wereld komen zeilen in optimisten. Ook hier bruist het dan, families met meer zeilende kids, vaders of moeders met één kind of  een coach met een paar pupillen. Alles ligt vol, alle bijzetbedden in gebruik en een ontbijt voor iedereen in de grote vergaderruimte. Heel druk maar oergezellig, bijkomend voordeel is dat ze allemaal vijf dagen blijven en om 8 uur de deur uit zijn. Tegen de tijd dat alles is opgeruimd en de kamers zijn gedaan, ontwaakt mijn eigen huishouden.... en begint het feest opnieuw!

Over feest gesproken, wat was het retreat weer een feestje! Superdeelnemers, in- én extern en heel veel lapjes, naaimachines en lol!
De eerste avond werd er bloedfanatiek geganzequiltbord,Daarna werd snel de plaats weer ingenomen achter de diverse werken om toch in ieder geval met één affo naar huis te gaan.
Wij keken weer onze ogen uit...
De Rowdy in twee verschillende kleurkeuzes,
Een spiderweb,En een heel moderne met tule en bloemen,Ook de kniekousjes kwamen weer uit de kastEn hadden we, met alle retreatervaring intussen, ook af en toe tijd om zelf een steekje te zetten...
Afgelopen week heb ik mijn Weddingring afgemaakt op een paar sterren na,De afspraak om hem te laten quilten is gemaakt voor juni, alle tijd dus voor de puntjes op de i.
Dus, weer eens een borduurwerkje opgepakt, heel toepasselijk een blauw huis...Simone van Atelier Soet Idee zag het en vertelde me dat er nog een was met de naam “two blue houses”, ze heeft het patroon gestuurd en ik trappel om te beginnen!

4 opmerkingen :

 1. Hoop dat het weer een beetje meewerkt dit weekend.
  Bij ons is het volgende week zondag dat het zeilseizoen voor de jeugd weer begint. En wij beginnen in het zwembad. hihi...
  Ze leren dan in volle bepakking hoe het is om om te slaan en onder je zeil te liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige quilts komen hier voorbij! En dat blauwe huis-borduurtje, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ganzequiltbord, wat enig! Mooie quilts und 'sehr schoene' kniekousjes :-) . Jammer he, dat de lente maar niet wil beginnen, we zitten er allemaal zo op te wachten. Gelukkig schijnt de zon in jouw weddingring, die dan maar voorlopig als top ophangen? Weer of geen weer: vrolijke Paasdagen toegewenst! Auf wiedersehen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat toepasselijk dat blauwe huis, snap dat je dat wilde borduren en nu nog een patroon met twee blauwe huizen! Straks nog een met een pipo wagen dan is het compleet, ha,ha.
  Fijne paasdagen, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen