zondag 8 april 2018

De vogeltjes fluiten..

Eindelijk lekker met de tuindeuren open naar de vogeltjes luisteren...
Een vrije middag, een paar uurtjes aan jezelf denken; heerlijk!
Nu de paashazen hun biezen hebben gepakt, in ieder geval tot volgend jaar, is er weer tijd voor andere dingen.De arme zeilertjes die hier de paasdagen logeerden hebben het met de temperatuur niet erg getroffen; in de kou werd er met weinig wind gezeild, 275 kinderen uit de hele wereld zeilden de Easterregatta op de Braassem. Voor mij geen luie paasdagen; 07.15 ontbijt voor de zeilers én begeleiders! Voordeel is wel dat om 8 uur het huis leeg is, om 9 uur de kamers gedaan zijn en je om 10 uur zelf aan je paasontbijt kunt beginnen.Het was een rommelig weekeinde, kind een en vier samen thuis voor het ontbijt, kind een en drie voor het diner en de volgende dag kind twee met vriendje voor de lunch, wel lekker lang veel gezelligheid!
Dinsdag weer het werkende leven, grote vergadering in huis, woensdag een cursus taalcoaching met aansluitend weer een huis vergaderaars. De dakdekkers hadden ze maar vast binnengelaten, ze waren er nog eerder dan ik.
Eindelijk is alle stormschade gerepareerd, het dak ziet er weer keurig uit zonder houten planken tegen de regen!Intussen stroomde het huis vol boodschappen, vrijdagavond het 21-diner van kind vier; ook de Benjamin van het stel volwassen. 
Tijdens de vergadering die donderdag bij ons vertoefde vast wat voorwerk verricht en in de middag de boot in de antifouling gezet. Met dit weer begint het te kriebelen namelijk. Morgen gaat hij het water in.
Vrijdag was kookdag, het vlees de oven in en alle boontjes gekookt en geroldDe vers gerookte zalm uit Katwijk op de plank, die was super bij de welkomstchampagne ‘s avonds...Het feestvarken had zelf het menu samengesteld, lees BESTELD, dus zijn favo als voorgerecht: vitello tonnatoEen soepje tussendoor en als hoofdgerecht Procureur, groot vlees dat 12 uur in de AGA gaart, echt lekker!De hele meute kwam na de tiramisu thuis nig afzakken, een deel bleef slapen, een deel nam de laatste bus; het was geslaagd, de keukenpruken hadden hun best gedaanOok voor de veestapel....Zaterdagochten een vroeg ontbijt, even napraten en in de auto voor een dag Noord Drenthe. Een dagje met de Eerste Kamerfractie op excursie, eerst naar VeenhuizenVan een aantal woningen in de voormalige strafkolonie is een restaurant gemaakt, daar werden we ontvangen en hebben we geluncht.
Allemaal in de nieuwe kantoorbus, die vanaf komende maandag een lijndienst gaat onderhouden tussen Assen en Groningen, voor een rondrit met bedrijfsbezoeken. Een regio die aan de weg timmert! Heerlijke borrel op het terras en een diner in hetzelfde restaurant. Wij moesten naar huis helaas, manlief vloog heel vroeg vanochtend naar Azerbeidjan, de rest bleef lekker slapen in de oude strafkolonie.
De zoons blijven gezellig een paar dagen thuis, orgen de grote boot halen uit de winterstalling en het heen-en-weertje op de trailer naar de jachthaven brengen. Dingen die je fijner én gezelliger met zijn tweeën doet dan in je eentje.
Straks maar eens even mij tweede borduurtje afmaken, nog één boompje!


5 opmerkingen :

 1. Lekker klassieke diner-keuze. Wij mogen in september aan de bak, er zweven al allerlei ideetjes in het rond hier. Leuk dat de beestjes ook me konden dineren ;-) . Heerlijk lenteweer dit weekend, inderdaad tijd om alles klaar te zetten voor het komende seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsjonge wat heb jij toch een heerlijk druk leven.
  Over 14 dagen begint hier het zeilen voor de jeugd. Door het weer van dit weekend krijg je er heel veel zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb weer genoten van je blog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful food and beautiful stitching. I loved looking at your photos.

  BeantwoordenVerwijderen