zondag 11 februari 2018

Soms zit het mee en soms zit het tegen...

Vorige week was zo’n week, de boiler in de Bed and Breakfast gaf de geest, de vloerverwarming thuis deed het niet meer en door een lekkend strijkijzer knalde al het elektriek eruit.
Het grote voordeel van dit alles is dat er de hele week mannen over de vloer waren en ik aan huis gekluisterd was. Tijd voor klussen, rommelen opruimen en lekker achter de naaimasjien. 
Altijd wilde ik al eens een log cabin proberen te maken; dus restendoos op zijn kop, strokenbergen gesneden en op goed geluk begonnen, het werd eigenlijk best heel leuk!Ook Hond was erg gecharmeerd van de blokken, ze maakte er echter wel steeds een puinhoop van. Toen ik genoeg blokken had een huisgenoot met de hond o pad gestuurd en alles aan elkaar gefabriekt. Rand erom en op de stapel “nog te quilten”.Ik vind hem geslaagd!

Verder lekker doorgewerkt aan het kleine Karen Styles ontwerp uit een oude Quiltmania
Nog één rand te gaan en dan mag hij mee naar de sneeuw om daar te worden gequilt, gedeeltelijk althans....Ook op de naaimachine de stoelbekleding doorgequilt, nu nog het kussen vullen, de singels aanspannen en waar nodig vernieuwen en alles goed vastnieten. Die kan straks zo mee naar het Blauwe Huis!Gisteren na lang twijfelen toch begonnen met de winterhexjes, echt lekker bij de winterspelen! Tijdens de schaatsagstanden lekker opgeschoten, week 1 tot en met 5 zitten aan elkaar. Morgen tijdens de 1500 meter week 6 maar eens doen.


Onze benjamin werd 21 afgelopen week, de hele familie kwam naar Leiden om bij hem op zijn kamer taart te eten en daarna gezellig uit eten te gaan. Altijd weer heerlijk om alle kuikens om ons heen te hebben!Wat betreft het gedeelte dat meezat; eindelijk is het vervallen botenhuis bij ons voor de wal gesloopt. Het was al jaren een doorn in het oog, het vervallen bouwwerk van een buurman dat weer door verjaring niet van hem bleek te zijn... niemand wist het meer en alles zat muurvast in de onderhandelingen. Uiteindelijk ging het toch nog snel, als wij de sloopkosten voor onze rekening zouden nemen, zou iedereen een afstandsverklaring tekenen en zou de gemeente met spoed een sloopvergunning afgeven. En, het lukte, binnen een week het papierwerk rond en nog een week later voer de sloopkraan voor...In no time was het opgeruimd, binnenkort komt er een schoeiing en zijn we klaar voor het vastseizoen.Er is overal veel werk verzet al met al. We zijn klaar voor volgende week, de week dat er twee stagiaires komen en dat Hanneke een show and tell komt houden. De hele B&B wordt weer omgebouwd en de AGA draait overuren om alle dames van lekkers te kunnen voorzien.  Er zijn nog een paar plaatsen voor de middag over...


En, omdat ik toch nog tijd overhad, een beginnetje gemaakt met een naaidoos met Ann of green Gables stof. Extra leuk omdat we een paar jaar geleden in haar huis waren op Prince Edward Island, Canada. 
Echt té leuk, al die printjes!9 opmerkingen :

 1. Alles komt in 3-en. Zo zie je maar weer. Gelukkig alles, incl. botenhuis weer geregeld. Leuke techniek hè, de log cabin. Mooi worden jouw hexjes ook. 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar je Log Cabin. Hoe groot wordt het ?
  Fijn dat de rest weer allemaal geregeld is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wet van murphy.
  Alles komt altijd tegelijk en ongelegen.
  Heerlijk om al weer aan het vaarseizoen te denken.
  Maar zo te lezen ga je eerst nog naar de sneeuw...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je weer lekker veel gedaan.
  En de stofjes voor de naaidoos.....wat een schatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OMG wat ga je snel. Fantastisch wat jij allemaal in een week verzet. Er waren vervelende dingen, maar ook hele leuke dingen. Die Logcabin vind ik zeer geslaagd. En die stoel....en die doos die je gaat maken.... het is allemaal tof. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dat snel gedaan met die Log Cabin, heb je gewoon de stroken aan elkaar genaaid? Niet op luier-inlegvelletjes o.i.d.?
  Gefeliciteerd met jullie jongste, hier was gisteren onze jongste jarig, 24 jaar alweer.
  en schattig stofje, uit Canada, zo lieflijk!
  Succes met alle afspraken, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw zoveel gedaan...! De log Cabin is héél leuk. Ik denk dat er bij jou meer uren in een dag zitten dan bij mij.
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "En omdat ik nog tijd over had"..... really?!
  Ik heb weer genoten van alle gebeurtenissen in en rondom de b&b en van je enige projecten, stuk voor stuk zoooo leuk... en die stoel ook, zo gezellig. Tot heel snel!

  BeantwoordenVerwijderen