dinsdag 30 januari 2018

En ineens is de maand weer om...

Niet dat er zoveel spectaculairs gebeurt hier; het is meer een constante stroom van dingen die je bezig houden. 
Gezellige etentjes met man, kinderen, vrienden en vriendinnen, allemaal even gezellig en ook tijdrovend. In de B&B moest het nodige gebeuren aan onderhoud, de benedenkamers waren aan nieuwe gordijnen toe. Weekje ingepland om achter de machine te kruipen en voilá, alles vervangen, en mét verduistering!En over vervanging gesproken, het dak isbijna helemaal vervangen; niet zelf bedacht hoor! Dat deed de storm voor ons; de nokvirsten vlogen in het rond, stuiterden op het dak en vielen op de grond in duizend stukken.
De pannen die bleven liggen waren ook in gruzelementen, bijna alles nieuw dus!Eat een ravage geeft zo’n storm toch, het was echt een dag puin ruimen voorhet weer door de beugel kon. En, het had haast, het EVA nieuwjaarsdiner was hier de avond van de storm en de dames moesten wel het erf op rijden door de troep.
Er werd een nieuwe EVA vrouw van 2018 gekozen; had ik in 2017 de sjerp nog om, dit jaar was het Anna Rotteveel, de couturière, die het beeld met een bos bloemen kreeg.Intussen thuis veranderde ook een en ander.... kind vier vond een kamer in Leiden; dat betekent verven, poetsen, boren en tot slot verhuizen. Wel 10 keer ben ik heen en weergereden met verf, bed, kasten, een ijskast en natuurlijk dozen, veel dozen. Hij zit er nu een week en we horen vooral erg weinig, is vast een goed teken!
Kind twee verhuisde van Groningen naar Den Haag, gelukkig was dat minder werk, wat kleren mee naar huis en de volgende dag met een auto vol naar het Haagse. Vanmiddag ben ik op bezoek geweest en het is enig!
Gisteren heeft kind drie na een paar maanden bij paps en mams ook weer een stek gevonden, ook in Leiden! Helemaal super voor haar, voor ons heerlijk rustig, alles uitgevlogen.
Stil wordt het hier echt niet, net weer een huis vol dames gehad. Het 9e Dutch Quiltretreat met 10 kakelende, snoepende en lachende vrouwen is weer voorbij! Groot succes, een excursie naar Haarlem en een ochtend naar Leiden. Hier was in het Textile Research Centre een tentoonstelling over feedsacks. Wat  was het leuk!!Dr Gillian Vogelsang, de directeur, gaf ons eerst koffie en een welkomstwoord, gevolgd door uitleg over, en een rondleiding door de ruimte. In één woord fantastisch! Vrijdag ga ik een workshop volgen daar, bij Linzee McGray, de schrijfster van het naslagwerk over feedsacks.
De retreatsters komen volgend jaar weer terug, snel weer van alles verzinnen.....De laaste avond hadden ze een show and tell voor ons, prachtig allemaal
5 opmerkingen :

 1. Best weer een gezellige reuring bij jou onder de (kapotte) pannen. Nou ja, gelukkig zijn ze al vervangen. Hier was gelukkig maar 1 pan van het dak gewaaid. Leuk, lezing over feed sacks, lijkt me heel interessant.
  Gezellige dagen, groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik ben toevallig vanochtend naar het Textile Research Centre geweest en vond het er ook heel leuk (blogje volgt nog).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heee bezige bij, het klinkt allemaal weer super joh, tegen de tijd dat jou zoon of dochter de kamer uit gaat in Leiden, kan de mijne erin? We houden contact ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn je nieuwe gordijnen mooi. En wat ben je toch een duizendpoot. Respect heb ik daarvoor. Heerlijk dat de kinderen nu ook een eigen stek hebben gevonden. Leuk voor ouders en kinderen. Ik wens je nog een fijne dag. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om weer over jouw 'constante stroom' te lezen. Al was het gebeuren met het dak een stuk minder, verder gelukkig allemaal leuke dingen, positief en veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen