woensdag 21 februari 2018

En.....plakken maar!

Na een enerverend weekje is het goed nieuuwe ideeen voorbereiden.
Twee stagiaires had ik maar liefst, de school waar ze op zitten heeft zoveel moeite met stageplaatsen vinden voor hun leerlingen dat ze maar al te graag twee leerlingen leveren! Ze zijn pas 14, deze meiden, maar bakken kunnen ze! Twee hartsvriendinnen, samen oppassen, samen giebelen en nu ook samen snuffelstage lopen...


Op woensdag was er een gezellig vol handwerkcafé, er werd naar hartelust bediend, koffie gemaakt, thee geschonken en afgewassen door de meisjes. Op dinsdag hadden ze al alles klaargezet en taarten gebakkenOp donderdag werkt er heel hard gewerkt, voor alle bezoekers van vrijdag moest er iets lekkers bij de koffie en thee komen én moest er voor iedereen iets gemaakt om mee te nemen. Om vier uur ‘s middags stond alles klaar!Vrijdag ochtend vroeg stond Hanneke Kwakkenbos van Atelier Vlijtig Liesje op de stoep met een auto vol. Binnen een half uur stond de eetkamer vol en was de auto leeg. De kamer werd tot winkel omgetoverd en was onweerstaanbaar daarmee!Vanaf 10 uur stroomden de dames binnen voor een lezing over Broderie Perse en aansluitend een rondje shoppen. Kopjes koffie en lekkers werden door de meisjes aangedragen en na de lezing weer opgeruimd. Intussen werd er tafel gedekt voor de lunch en werden de ochtenddames uitgezwaaid met tassen stof, patronen en handige dingen-waarvan-je-er-nooit-genoeg-hebt. Ook ik kon de verleiding niet weerstaan...  Wat is dat toch, dat geen weerstand kunnen bieden aan nog meer lapjes en dan direct een nieuw project op stapel zetten....Aan het eind van de vrijdag was iedereen moe maar voldaan. Kind twee kwam thuis om met mij naar een verjaarspartij aan de andere kant van het land te rijden, en terug! Reuze gezellig, maar wel genoeg geweest!
Het weekeinde was weer vol, alle kamers bezet, even wennen na de rustige wintermaanden die ik ingelast had. Heel gezellig natuurlijk om het huis weer vol te hebben en prima om thuis te kunnen klussen aan een workshop op 26 mei.
We gaan naaidozen plakken, drie heb ik er als voorberld gemaakt, nu nog de flyer!


4 opmerkingen :

 1. Het was weer gezellig, je jaarlijkse show & tell (deze keer ook lezing) gebeuren en de jongedames kunnen inderdaad bakken, mmmm!
  Heb ook de verleiding van de mooi lapjes van Hanneke niet kunnen weerstaan, wordt vervolgd;-)
  En welja, niet 1 maar 3 voorbeelden voor een workshop, waarom niet? Mooi hoor, vooral die rose met geel (1 van mijn fav stofjes die gele), beeldig. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je ook meisjes die stage lopen begeleid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een vol programma en zeker bewonderingswaardig om twee jonge dartelende meiden een stage te geven. Echt een extra werkdruk naast een volle bak. Petje af en ondertussen de volgende projecten alweer in de planning:)top hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je naaidozenplakkerij zeg, ik ben dol op kartonnage!

  BeantwoordenVerwijderen