donderdag 4 januari 2018

Goed begin is het halve werk!

Dat geldt volgens mij ook voor een nieuw jaar, we beginnen dus maar direct met het, intussen, jaarlijkse evenement; de lezing en/of Show and Tell in februari. Dit jaar komt Hanneke Kwakkenbos uit Tienhoven naar Rijpwetering. Naast een boeiend verhaal heeft zij een minstens zo boeiende winkel, ook aanwezig!

Verder zijn we weer bijna klaar voor het eerste quilretreat  van 2018, eind januari komt een groep die vorig jaar januari ook hier was; toen kenden ze elkaar niet allemaal maar besloten met elkaar terug te komen. Betere reclame kun je niet hebben!

In huis is de rust nog niet weergekeerd, alle kinderen thuis, de een komt en de ander gaat, per vliegtuig, trein of auto. Lastig om je eigen routine op te pakken. Maar, het biedt een hoop gezelligheid, oliebollen bakken,Spelletjes doen, shoppen met moeders (rokende creditcard!) en dagjes weg.
Gisteren bijvoorbeeld een dagje Haarlem met kind 1, lekker naar het Frans Hals Museum, even een gekke foto natuurlijk...En natuurlijk even naar de buren, naar Tamara van de “sampler”.Lekker kopje koffie voor het kind, hij was ook fotograaf, je moet tenslotte iets doen voor de kost... Gezellige winkel hoor! Heel veel keus, veel inspiratie aan de muur en een enthausiaste Tamara!

Thuis ook niet helemaal stilgezeten, de Sterrenquilt hangt in het handwerkcaféDe rood-witte is zo goed als klaar om gequilt te wordenEn last but not least ben ik alle gordijnen in de B&B aan het vervangen. Rollen stof, rollen verduisteringsstof en meters gordijnband gaan onder de machine. Niet helemaal mijn favoriete tijdverdrijf  maar het moet gewoon gebeuren; de rollen liggen al een paar maanden naar me te loeren uit de kast.
Het eerste goede voornemen wordt dus uitgevoerd!
Hoop dat iedereen het jaar 2018 goed begint én het goed houdt tot het einde!

6 opmerkingen :

 1. Volgens mij kun je binnenkort een eigen tentoonstelling organiseren. Hoeveel quilts heb je nu al af ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor jou en familie een goed 2018. Mooie quilts weer! Je hebt in die paar jaar al een hele verzameling aangelegd denk ik, als ik zie wat er iedere keer voorbij komt. 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is weer een drukte bij jou, maar vast heel gezellig!
  Mooie sterren-quilt! En de rood-witte zal ook wel zo geweldig zijn!
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het nieuwe jaar is amper begonnen en je bent alweer goed bezig, nieuwe gordijnen (succes hoor, wat een klus) en 16 februari, super :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goed begin Karen van 2018! Leuk dat Hanneke komt en jouw quilts ziun prachtig. Vooral de sterren..(die moet ik ook beslist nog afmaken)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat vind ik je sterrenquilt toch mooi zeg, die staat ook nog op de WIM lijst, maar zo snel als jij alles doet, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen