donderdag 28 december 2017

Bijna 2018...

En dan kijk je even terug, in ieder geval op de afgelopen maand. Op Sinterklaasdag, die wij al in het weekeinde hadden, maar natuurlijk eigenlijk op 5 december is, hebben we een knutseldag ingelast. Vroeg in de auto naar Dronten, naar Carina, om met oude dekens te gaan stoeien. Eerst maar eens wat tekenen, dan uitknippen, van stof naknippen, voering uitzoeken en de volgorde bepalen. Eerst de binnenkant in elkaar, zakjes met ritskes maken, een rij losse vakken vastzetten en dan de buitenkant in elkaar. De twee delen in elkaar schuiven en met de hand de rits erin zetten zodat alles aan elkaar zit. Toch nog eens alle naden doorpitten om tot een mooi resultaat te komen en klaar is de tas!


Nog even de hengsels vastzetten en de dag was om, meer werk dan we dachten dus!

Gezellig blijven slapen om de volgende dag een stoel op te halen om te gaan bekleden, er moet een quiltsterrenpatroon opkomen. Hij moet in het voorjaar mee naar het Blauwe Huis dus voorlopig nog even tijd genoeg.


De tweede week van december hadden we logees, mijn neef uit Australië met zijn gezin was in Europa en kwam een weekje zijn roots en familie bezoeken. Ontzettend gezellig, veel gelachen, gekletst en gekke familieverhalen opgehaald en natuurlijk een familiereunie! 70 man zouden er komen, helaas werden het er 50 door het weer, het sneeuwde namelijk in Nederland en dan ligt alles plat.... het was desondanks een groot succes met als toetje uit eten in eigen dorp met de 15 die bleven hangen dan wel hier woonden of logeerden. Natuurlijk werd er wel een reuzensneeuwpop gebouwd door mijn grote neven en hun kinderen, voor de Aussies was het natuurlijk helemaal bijzonder. Als je aan de Goldcoast woont in de tropen heb je dit weer niet echt vaak.En toen werd ik gebeld, mijn twee ingeleverde quilts waren klaar, één voor een heel dierbare vriendin als kerstcadeau en mijn grijze sterrenquilt. Snel halen en aan de slag, bijsnijden, binding erop en tegenzomen. En dat twee keer! Ze zijn wel schitterend geworden, ik ben heel happy.
En voor je het weet komt kerst in zicht, voorbereidingen dus, met een paar vriendinnen heb ik paté gemaakt, wildzwijnspaté om precies te zijn. Dit keer niet in deeg maar in weckpotten in de oven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een korst erom lekkerder is, volgend jaar maar weer dan...


Op de af-en-toe-bee nog even wat lapjes vergaard, altijd handig als een van je bee-vriendinnen je de keus geeft voor ze het op internet verkoopt. Je wordt zó hebberig van stapels mooie lapjes, ik kan er tenminste geen weerstand aan bieden.De laatste maand van de Austin Bluebird Sampler is ook afgemaakt, een pak van het hart, het was niet mijn favoriet. Zelfs met de Nederlandse vlag in plaats van de Amerikaanse is het niet echt mijn quilt, ik houd niet zo van die Patriotic dingen, altijd krijg ik daar een beetje een naar gevoel bij. Maar goed, hij is af en kan gequilt worden en ooit maak ik er iemand blij mee!
De rood-witte begint ook lekker op te schieten, de quiltafspraak is voor eind januari; dat gaat zeker lukken!
En toen werd het Kerst met broden en tulband,Een Amalfitaart,Een Katwijkse gerookte zalm,En een paar gemzenbouten.Een bomvolle tafel en gezellig de hele avond eten en drinken met dierbaren, oma, het gezin, vrienden met kinderen en vrienden van de kinderen. Zo gezellig dat het jammer is dat het maar een keer per jaar Kerst is....

Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen in deze donkere dagen; vanmiddag de Keukenhof in kerstsfeer bezocht, viel een beetje tegen qua versiering maar het weer was super!
6 opmerkingen :

 1. Heelijke drukke feestmaand.
  Fijne jaarwisseling en een gezond.en creatief 2018
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gezellig! Goede jaarwisseling, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch een druk baasje.
  En en ik een saai/rustig leven. Hihi...
  Fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan is december nog niet eens om..........
  Fijne jaarwisseling en een prachtig mooi nieuw jaar.
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel gezelligheid! Wat enig om je verre familie zo'n leuke tijd te kunnen bieden, mooie herinneringen voor iedereen. De quilts zijn heel mooi geworden, kan me voorstellen dat je er heel blij mee bent. Een vrolijke jaarwisseling toegewenst en op een gezond en creatief 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Business loans or personal loan within 2-3 working days with convenient rates.Apply today. Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
  Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

  Zakelijke leningen of persoonlijke lening binnen 2-3 werkdagen met gunstige tarieven. Vandaag toepassen. E-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen