maandag 4 december 2017

Ik besta nog hoor!

Voor je het weet ben je een maand uit de lucht, een maand vol met andere bezigheden dus schiet het schrijven erbij in. Natuurlijk het novemberretreat, een aantal dagen waarin je echt geen tijd hebt om een blogje te fabrieken. Wel tijd voor veel lol en leuke ontmoetingen.


En inderdaad, het 8e retreat alweer, en nog steeds even leuk! Intussen hebben Carina en ik de bedrijfskleding een beetje aangepast.....


Iedere keer wordt het fraaier, nu zelfs kousjes en heuse Trachtenschoenen erbij, een Edelweiss om de nek, en, het zit ontzettend lekker!
Intussen kan ik een maatje minder aan, best lekker, paar weken afzien maar dan scheelt het ook wal. De rok van vorige winter past in ieder geval biermerken zo goed


Moordsmoes om weer eens lekker achter de naaimachine te gaan zitten en winterkolen in elkaar te zetten, de eersten hangen al in de kast.

Voor een dierbare vriendin moest er een kerstquilt af, eerst een afspraak gemaakt voor het quilten en vervolgens als een wezenloos een paar dagen blokjes gemaakt en in elkaar gezet. Altijd handig om voorraden te hebben, dan kun je ieder moment aan de slag!


Binding ligt klaar dus het kerstcadeau is geregeld. Tussendoor wat sterren gesneden en aan elkaar genaaid en vorige week op de af-en-toe-bee de laatste grijze vlakken ertussen gezet, ook deze kan gequilt, ik ben er wég van!


Tussen de bedrijven door hebben we een paar dagen zon gehapt in Malaga en Almería, heerlijk gewoon. Je stapt in het donker en de kou in in Rotterdam en om half 10 sta je in de zon en haal je je autootje-voor-een-paar-dagen op. We hebben genoten, lekker lunchen op een balkonnetje in de stad


Slenteren langs de boulevard in Almería, dolfijnen kijken vanaf je balkon met een verrekijker en alleen maar hoeven te bedenken of je haar goed zit vandaag. Dat is vakantiegevoel.

De markt natuurlijk


En op de terugweg in Granada het Alhambra bezocht. Ooit, in 1972 was ik er al eens, manlief had het echter nog nooit gezien; helemaal de moeite waard, ookhet in de rij staan om naar binnen te mogen...


En dan ben je weer thuis, december breekt aan met Sinterklaas en andere festiviteiten. De pakjesavond vierden wij al gisteren; met kinderen verspreid over het land is een zondag toch het meest handig. Verschrikkelijk gelachen om alle gekke gedichten en surprises en gezellig met elkaar gegeten naderhand.
Volgend weekeinde een familiereunie voor een neef die bij ons logeert vanuit Australië. Leuk dat iedereen enthousiast is, er komen ruim 50 man. Het weekeinde daarna viert kind twee haar verjaardag met een heus 25-diner, rond de dertig personen schuiven gezellig aan om met elkaar te eten en te drinken. En dan, dan is het kerst!

5 opmerkingen :

 1. Heel wat op het programma gehad, maar er komt nog veel meer aan.
  Gezellige dagen gewenst deze maand en alvast gefeliciteerd met je 2e dochter's verjaardag!
  Maar voor nu een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The quilt top with the stars is wonderful! Those aren't easy to sew.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Néé die rok! Echt? Waanzinnig! Mijn kiddos vonden een 21 diner niet nodig maar ik begrijp nu dat we nog een kans hebben? Hmm. Je bent weer in full swing, gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke belevenissen weer, ik vind die dirndls echt superleuk, had er als kind in Limburg ook eentje, weet nog dat dat mijn fav jurkje was, het is zo schattig en staat jullie enig! Maatje minder?? Paar maatjes toch als ik dat zo zie, knap hoor! En op tijd voor het feestseizoen :-) ! Heerlijk nog even die zon en die warmte. De quilts worden wederom prachtig en heel veel plezier tijdens de komende festiviteiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sowee, jij had best een drukke November, die jurken zijn prachtig! En je Sterren ook trouwens!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen