maandag 6 november 2017

Stilte ná de storm

Meestal is het stilte voor de storm, hier is het nu echter erna! We hebben de afgelopen weken weer twee retreats achter de rug. De eerste was een gemengde groep quilters, borduursters en een kantkloster, ze schreven als groep in en kenden elkaar. Altijd een zorg minder, niet bedenken wie bij wie op de kamer slaapt en wie niet... De mooiste werkstukken kwamen voorbij!


Met een heuse waslijn!


De stoplap voor,


Én achter!


Kantkloskunststukken,


En een prachtige geborduurde hoes voor de naaimachine.

In dezelfde week was ook het handwerkcafé open; het paste maar net! Een extra tafel erbij en 10 man in de keuken! Gelukkig was kind drie thuis om te helpen, zonder problemen voor 35! Man de lunch op tafel.
Het weekeinde erna waren we het domein van een groep vissers uit België, ze zijn hier drie keer per jaar een lang weekeinde en volgens mij hebben ze iedere snoek in de Kaag al eens aan hun lijnen gehad; het blijft toch leuk kennelijk!
En zo kon ik vorige week maandag na het ontbijt eindelijk beginnen met de voorbereidingen voor het, alweer, 8e quiltretreat. Cadeautjes, boodschappen, spel, versiering en veel, heel veel eten!

 Carina arriveerde donderdagmorgen op tijd om het erf op te leuken



De blauwe druifjes komen al door de viooltjes heen!


Wat was het weer gezellig, eigenlijk uit het hele land en zelfs uit Noorwegen kwamen de deelnemers, volgend jaar komen ze allemaal weer.
Soms houd je je adem in bij de prachtige werkstukken tijdens de Show and Tell, genieten dus!


En


Haar eerste werk!

Carina nam de quiz weer voor haar rekening...


En natuurlijk mocht ook een kleine workshop niet ontbreken!

Gisteren was het afscheid nemen en héél veel wassen draaien, vandaag was een strijkdag en opruimdag. Verder een rondje kapper, de borstenbus en zoals iedere maandag, voorlezen bij mijn Syrische gezin. Tien spelletjes Dikkie Dik Domino, de beesten van boer Jansen en Wij gaan op berenjacht. Verder foto's van de familie met namen van familieleden, opa en oma, broer en zus en zoon en dochter. Als je het uittekent,  heel duidelijk allemaal, volgende week weer herhalen en herhalen.
De boodschappenlijsten zijn weer gemaakt voor het café van woensdag en voor donderdag staat er een wijnproevers p het programma hier. Leuk om met de wijnhandelaar te o erleggen over de te serveren hapjes ter ondersteuning van de wijnen.

De kerstquilt is gesneden, het moet alleen nog in elkaar; 4 de emmer moet hij klaar zijn, dan wordt hij gequilt


Het begin is er....

Ik ben echter aan het breien geslagen, dit weekeinde tussen de bedrijven door een achterhand en twee voorpanden van een vest gebreid, de mouwen nog en de knopenbies... heerlijk om te doen!

6 opmerkingen :

  1. Mooi werk, die blauwe quilt vind ik prachtig. Groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een onderneming, je was helemaal in je element.
    Succes met de kerstquilt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, zoveel reuring. Ik houd er van.
    De ervaring van jouw gastvrouwschap ken ik. Prima, super!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ben jij toch een bezige bij!Ik was ook bij jullie op retreat. Het was heerlijk en erg leuk om dit bij jou mee te maken. Groet van Joke

      Verwijderen
  4. Go, go, go! Heerlijk al die activiteit en enig om alle foto's ervan te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Business loans or personal loan within 2-3 working days with convenient rates.Apply today. Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    Blog: https://capitallendingfince.blogspot.com/

    Zakelijke leningen of persoonlijke lening binnen 2-3 werkdagen met gunstige tarieven. Vandaag toepassen. E-mail: capitallendinghelpdesk@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen