donderdag 29 december 2016

Tussen de feestdagen-dagen

Voor je het weet is kerst weer voorbij. Vergeten zijn de boodschappen en de uren in de keuken. Het was de moeite waard! Eerste kerstdag met veel familie, al het kroost én oma aan de grote tafel.


Kerstsevies uit de kast, al het zilver weer eens in één keer op tafel voor alle gangen en het mooiste linnen en mijn oma's servetten. Deze zijn bijna zo groot als een tafellaken, maar altijd feestelijk om te gebruiken.
Omdat we ook een mexicaan aan tafel hadden viel de keus op een heel traditioneel kersthoofdgerecht; kalkoen met papieren manchetten mét rode strik.


Eenmaal aan tafel natuurlijk de kaarsen ik de boom aan, altijd weer een oh-momentje....


Tweede kerstdag vieren we ook volgens de traditie met vrienden; we woonden al bij elkaar in een studentenhuis dus heel vertrouwd en relaxed. Omdat we allemaal graag in de keuken staan is het de gein iets bijzonders te maken. Een gevulde porchetta, 5 kilo en het ging bijna op met alle mannen!


Het toetje was even spannend, bramen en frambozen in zoete wittewijngelei met gegrilde ananas... als het instort is het gewoon een plasje met fruit!


Toen iedereen vertrokken was en de boel opgeruimd,


was het tijd voor de nieuwe machine...helemaal leuk. Eerst maar eens wat voor de januariretreat maken.


Alle letters met vliesofix en al uitgesneden en geplakt, vastgezet met een dekensteek op de naaimachine en daarna gequilt.


Vanavond de binding maar eens vastzetten.
Ook heb ik op het ding ingewikkelde freezerpaperfiguren gesneden. Prachtig gelukt vind ik zelf, veel netter dan met de hand geknipt.


Binnenkort maar eens proberen of het makkelijk appliceert op deze manier
Wordt vervolgd!

9 opmerkingen :

 1. Wat een prachtige gedekte tafel voor kerstmis. Leuk om te zien, ware keukenprinsen/prinsessen zijn jullie, schitterende gerechten!
  Mooi geworden, de quilt retreat letters!
  Fijne jaarwisseling en een succesvol, creatief 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd!!!!
  Leuk.....
  Fijne dagen nog Karen!!! De tijd schiet op, voor je het weet is het april
  groetjes
  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige, prachtig mooie gedekte tafel.
  En inderdaad alle boodschappen en uren in de keuken staan is ook hier alweer vergeten. Maar als ik heel eerlijk mag zijn, ook wel weer blij dat we het weer gehad hebben.
  Fijne jaarwisseling en voor 2017 een mooi, liefdevol en creatief jaar gewenst
  Groetjes Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat staan je kaarsjes kaarsrecht! Prachtige tafel en leuke gerechten! Even ademhalen en dan mogen we aan de oliebollen en op nieuwjaarsdag in ons geval aan de tradiitionele zalmsalade. Proost alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat waren een paar heftige dagen!
  Leuke quilt!

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je Kerstdiners zagen er weer verrukkelijk uit! Ik ben benieuwd naar je applicatie-ervaringen met "het ding", dus volg je met belangstelling.
  Een heel goede jaarwisseling gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beeldige tafel en het eten ziet er heerlijk uit, mmmmmm! Wat spannend een nieuwe machine, vind het sowieso heel knap wat jij allemaal op de machine kan. Een hele gezellige jaarwisseling gewenst en de beste wensen voor een gezond, gezellig en creatief 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke tafel met zoveel moois. Jammer dat er hier geen plaats voor is dus doen we maar een buffet met 19 mensen.
  Heb je die vorm met een snijmachine gedaan? Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke tafel met zoveel moois. Jammer dat er hier geen plaats voor is dus doen we maar een buffet met 19 mensen.
  Heb je die vorm met een snijmachine gedaan? Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen