zaterdag 10 december 2016

The winner is....

Vandaag zoonlief de trekking laten verrichten... alle goede en bijna goede, oplossingen in een hoge hoed (emmertje) en één eruit gevist,


Karen Baking Soda, gefeliciteerd, je hebt twee vrijkaartjes gewonnen met de goede naam; het is inderdaad Marja Klootwijk van Sweet home à la Marja!
Laat je even weten of je 's morgens of 's middags wilt komen. 
Nu het geen geheim meer is kan iedereen zich inschrijven,


Maar natuurlijk gebeurde er meer dan de emmer vullen met namen de afgelopen dagen. 
Mijn Irish Cirkels was klaar, prachtig gequilt door Margareth kon ik haar halen, geheel voorbereid op dit gebeuren lag de binding naast de naaimachine en kon zó eraan. Net, maar dan ook nét genoeg


Dezelfde avond op onze af-en-to-be de binding voor het grootste gedeelte gezoomd en de volgende dag het laatste stukje tijdens het borduren van het label.


In de was,


Altijd doodeng..., in de droger en nadrogen op de AGA.


En nu? Ze hangt te pronken aan de muur  in het quiltcafé


Intussen zit er ook weer een rand aan de Weddingring, heel leuk om al die knalkleurtjes bij elkaar te zien, woest maar vrolijk!


In maart kreeg ik van Simone van Atelier Soet Idee een borduurpatroon, een kerstpatroon welteverstaan. Dat moest ook nog even af tussendoor, stofje eraan en achter, dun kussentje erin en een kralenrandje eromheen. Klaar is Kees, direct het eerste kerststuk neergezet; de als-nieuwe slee van mijn opa met wat spul van de duitse kerstwinkel in Münster en het kussentje.De rest moet nog even wachten, traditiegetrouw zet manlief de kerstboom op op 24 december, met alle kinderen. Omdat wij, zoals iedereen zegt, de laatsten in Nederland zijn met echte kaarsjes in de boom, zetten we hem zo laat mogelijk op.
Verder was het weer worstentijd, met twee vriendinnen werd er weer worst gemaakt, bakken vol, wildzwijnsvlees en lamsvlees voor de Merguezworstjes werden na elkaar door de machine gedraaidNa 28 meter was het weer gebeurd, opruimen en proeven geblazen!

Vandaag een dagje rust, na het opruimen van de restanten van een lawaaiig diner met een hoop vrienden gisterenavond ga ik aan iets nieuws beginnen. De eerste bundel uit Amerika (van de zeven 😋) ga ik aansnijden. Of je het over een taartje hebt.... nee hoor, véél leuker!


Het moet de Churn Dash worden uit het Ratsburg Roads Quilts boek van Linda Koenig. Helemaal zin in!


8 opmerkingen :

 1. Wat is je Irish Circles prachtig geworden! Gefeliciteerd met weer een affo. En die worst maken, heerlijk! Je weet, ik hou ook heel erg van lekker en goed eten, worst is een favoriet van Onno. Graag kom ik naar de show&tell, ik zag nergens een link, heb dus maar even via het formulier op de website van de B&B gereageerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is je quilt mooi uit de machines gekomen.
  Zit er heel aaibaar uit.
  En nadrogen op de AGA wat een leuk iets.
  Na het maken van de worst kan je weer aan iets nieuws beginnen. Maar wauw wat worden je cirkels mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Circles zijn mooi geworden . Verder waren je dagen weer goed gevuld zo te lezen en worst maken lijkt me een leuke klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een moois allemaal weer, ik kom woensdag wel aaien.
  28 meter worst 🌭 wouw.......geweldig, en natuurlijk vast en zeker heel lekker.
  Fijn, rest, van de weekend nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig je cirkels! en hier ook klaar voor een binding en een was en droogbeurt, het blijft spannend, nog nooit mis gegaan, en wie weet he.....volgend jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat mooi is je Irish Cirkels geworden!!! Prachtig!
  Gefeliciteerd voor Karen Baking Soda.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh? Oh! Echt? Ik heb iets gewonnen? Ik ben helemaal verbaasd. En blij! Heel blij! Super joh dank je. Ik laat je snel weten! Wat een verrassing zo op de zondagmorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig je Irish cirkels! Je nieuwe project vind ik ook geweldig mooie je stof keuze SUPER!.
  Heb je het quiltlabel op je borduurmachine gemaakt?
  Ik heb ook een borduurmachine gekocht maar vind het toch wel moeiklijk. Zou wel eens over je schouder mee willen kijken>

  Fijne week en groetjes,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen