maandag 7 november 2016

Lekker in de stofjes!

 
Was het tot vorige week een drukke boel, afgelopen week heb ik me na de grote schoonmaak  kunnen begraven in mijn stofjes!
Mijn naaimachine deed het weer! Een supercomputerborduurnaaimachine van een half jaar oud gaf vorige maand zomaar de geest. Hij ging gewoon niet meer aan, geen piepje, geen tikje, gewoon helemaal niets.
Als je bijna iedere dag wel even iets doet op het ding, is het heel lastig leven zónder. Er kwam dus een leenmachine mee naar huis, bijna net zoéén, alleen een oud model. Helemaal leuk, kon ik ineens weer borduren van mijn oude floppy's. Voor kind 1 heb ik een stoelbekleding geborduurd met steenbokken, had niet gedacht die ooit nog eens op stof te kunnen zetten...


Toen ik dat vertelde in de winkel bij het ophalen van mijn eigen masjien werd direct aangeboden alles over te zetten op een USB. Ze hebben er speciaal een oude floppy-drive voor bewaard! Superservice van Los uit Roelofarendsveen.

De stoel van Marktplaats was een opknappertje, het houtwerk was in orde maar de zitting doorgezakt. Eerst dus ontmantelen...


Laag voor laag.


Alle singels spannen en weer laag voor laag opbouwen..


Alles vastzetten, bijknippen en netjes afwerken met een restje voeringstof


Daarna was het tijd voor de kleinere stukjes. Drie weken Chapmanvierkantjes aan elkaar gezet om te kijken hoever ik gevorderd ben. Als ik een vierkant van 170x170 cm wil moet ik nog 51 blokken, dat is 204 vierkantjes en dat is 408 lapjes. Dat valt mee als je bedenkt hoeveel je er al gemaakt hebt!


Tijdens het snijden en plakken kun je heerlijk je borduurmachine laten werken; hoewel het eigenlijk andersom is natuurlijk. Er moest nog een label op de mandjes, daar begaf de machine het immers... maar, ook dit doet hij weer perfect


Dinsdagavond was er weer de "af en to be", dit keer bij Yvonne in Zoetermeer. 


Het was een hele reis, heen een dorpsgenoit en een Leiderdorpse opgehaald; terug ook nog even Martine naar Oegstgeest gebracht. Het ware carpoolen!

En, last but not least, kon ik de verleiding niet weerstaan Betty's patroon van de Weddingring uit te proberen.
Niet met de hand maar op de naaimachine met foundation paper piecing. Eerst veel kopietjes gemaakt en uitgeknipt en toen begonnen.
Als je het eenmaal door hebt met de draadrichting gaat het razendsnel.


Het laatste stukje vastspelden tegen verschuiven en de volgende eraan


Als de hele rij vastzit bijknippen en de volgende beginnen


Voor je het weet heb je een stapel en kun je ze aan elkaar zetten, bij mij in rijen van rood/roze en geel/oranje. Het is verslavend!


Nog een klein stukje mag ik van mezelf en dan ga ik de randen aan de Irish Cirkels zetten, eerst maar weer eens iets afmaken!

11 opmerkingen :

 1. Wat fijn dat je machine het weer doet en zeker een bijzondere service van de winkel. Je "opknap stoel" is ook erg mooi geworden. Wat ben je toch een DUIZENDPOOT. Ik heb weer genoten van je blog. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blogpost, vol met stoffige dingen! Je gaat als een trein, zeg, met de Chapman-quilt, en daarnaast ook nog eens al zoveel gemaakt voor de Weddingring-quilt, en alles even mooi. Het allermooist vind ik de geborduurde stoelzitting; dat kan niet anders als echte steenbok!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt je weddingring mooiiii!!
  Ik heb er inmiddels ook 1 getekend :-)
  groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh jij ook al met de weddingring begonnen! En dan ga je meteen als een speer...
  Wat leuk die bokken.
  En je label is ook al zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onvoorstelbaar waar haal jij toch de tijd vandaan? Leuk lezen bij je!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige weddingring!!!
  Heb jij meer uren in een dag? 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een volle week! Wat is het stoeltje mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je ook begonnen bent met een weddingringquilt. Het is zo'n leuk patroon !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij bent ook echt van alle markten thuis he? Een stoeltje borduren, wie verzint zoiets, maar weer wel superleuk!en je weddingring ook, grappig dat zo,n eeuwenoud patroon nu weer opnieuw zo in de belangstelling staat van velen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jeetje, kijk je even de andere kant uit zijn er weer prachtige werkstukken gemaakt:-)) gewèldig de stoel met steenbokken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is er iets wat jij niet kan?? Fantastisch zeg en zoveel ook nog!

  BeantwoordenVerwijderen