maandag 21 november 2016

Kerststemming...

Hoe is het mogelijk, de Sint moet nog komen en ik raak in de kerststemming! Dat komt omdat ik vorige week een paar nachtjes heb gelogeerd bij Carina in Duitsland. Overal al kerstmarkten en versiering


De kerstbomen worden opgezet,


En de etalages zijn versierd...


Wij hadden vooral lol,


Hoe krijg je een selfie met de Dom op de achtergrond, zo dus! Gekozen uit wel 10 stuks die bijna allemaal bewogen waren.
Veel gezien en gedaan in een paar dagen, de Vredeszaal bekeken waar de Vrede van Münster werd getekend in 1648, het stadsmuseum met de volledige geschiedenis van de stad bezocht, heerlijk schnitzels gegeten en natuurlijk gewinkeld.
Ook een uitstapje naar een quiltwinkel in een buurdorp stond op het programma, er komen namelijk ook duitse quiltretreats in 2017 en daar moet reclame voor worden gemaakt! Bij Stoffsalat was het een bonte boel


Zelf nog even ingelagen voor de weddingring


Op de terugweg moest ik om over Utrecht, kind 1 kreeg zijn Bachelor officieel uitgereikt en daar wil je bij zijn als het kan!


Dat is binnen, nu nog zijn Master, maar dat schiet al lekker op!

Thuis direct op zoek gegaan naar de slee van mijn grootvader uit ongeveer 1905, gevonden... moet wel even een verfje maar is dan de ideale basis voor een kersttafereel


Het idee inderdaad gepikt uit de duitse etalage, de slee is bijna hetzelfde model.
Wel vast een winterstuk gemaakt voor buiten, met hulp op afstand van Carina, ik had namelijk geen idee hoe ik dat moest aanpakken met die ballen. Even rommelen en het is gelukt! 


Het heeft de storm overleefd, iets wat je niet kan zeggen van ons tuinhek..., dat ging ineens plat, de helft althans.


Op de achtergrond de knotwilgen die manlief nog tijdend de storm heeft geknot, ze dreigden te kiepen met hun volle pruiken. 
Gelukkig bleef het hierbij en kon ik achter mijn naaimasjien. De laatste rand aan de cirkels gezet, een keer uitgehaald en weer vastgezet. Vandaag weggebracht naar Margareth om gequilt te worden, het wordt vast weer prachtig! 
Op weg naar huis een ziekenbezoek met een pan soep en de dag is weer om, morgen lekker aan de slag voor het café van woensdag.
Voor ik het vergeet: de lapjesruildag van zaterdag gaat niet door; te veel gezeur over de naam van de ontwerpster en de naam van de quilt. Ook Carmen komt niet met de Stitchers-Inn, zij komt nu op 4 februari en geeft dan ook een workshop!

6 opmerkingen :

 1. Schattig die oude slee zeg, boffen dat je die nog hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik ga binnenkort ook naar Munster en heb de Stoffsalat op mijn bezoeklijstje gezet, bedankt. Gr. Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig, daar kom je inderdaad van in de stemming. Gefeliciteerd met Kind 1, een mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dagen heb je achter de rug ! En mooi, die slee en dat winterse groen. Ik hou zelf ook altijd erg van de Kerstsfeer !

  BeantwoordenVerwijderen