zaterdag 23 juli 2016

Zomer in Zeeland

Het is een liedje dat je gedachtenloos meezingt maar het echte gevoel heb je pas als je er daadwerkelijk bent. Vorige week begonnen we thuis op de Kaag aan ons Zeelandavontuur. We voeren via Gouda en Dordrecht naar Willemstad. Onderweg ingehaald door reuzenschepen en zelfs voeren we langs de Ark van Noach...Door de sluizen voor het eerst op stroom, getijdewater dus. Stroom mee en stroom tegen, dat is wel een reuzenverschil!
Prachtig weer vanaf de dag dat we vertrokken


Prachtige zon maar ook eenmalige zonsondergangen


Bezoekje aan Brouwershaven met zijn fraaie gemeentehuis


En, omdat kind 1 aan boord kwam voor een paar dagen en de auto bij zich had, een snel bezoekje aan Marcha van de Quiltster in Dreischor. 
Niet met lege handen naar huis, een stapeltje zeeuwse zwartjes en wat ik verder 'nodig' had,,,


Gelukkig bracht zoonlief ook een merklap mee, ooit gemaakt voor mijn vaders verjaardag en na zijn overlijden en het verhuizen van mijn moeder weer terug bij mij. Het hoekje op de boot heeft er al die jaren op gewacht....


Nederlandse platbodems in een touwkransje, zéér toepasselijk!
We eten en drinken op de gekste leuke plekken, soms aan boord


Soms op de steiger,


En soms in een restaurant,


Vers uit Stellendam op het bord!

Vandaag zijn we voor het eerst drooggevallen, avontuur!
Eerst vastvaren, anker uit en wachten tot het water wegtrekt. Omdat we een scheg onder de boot hebben lagen we behoorlijk op één oor


Intussen drijven we weer en is alles weer normaal. We hebben kokkels gegraven voor onze eigen Spaghetti Vongole, hoe leuk als je zelf op jacht geweest bent.
Vanavond naar Stavenisse, een heel kleine haven waar we lekker gaan koken en slapen.
Tussendoor worden er nog wat Sue Daleymandjes gemaakt, de twee per dag haal ik niet, maar een paar toch wel8 opmerkingen :

 1. Heerlijk zo'n vakantie in eigen land je heb het weer in ieder geval mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n vakantie in eigen land je heb het weer in ieder geval mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zeg, dit is toch geweldig! Stroom mee, stroom tegen, nooit zelf gevaren, snap er geen "biet"van. Maar lijkt mij super! En jullie hebben geweldig mooi weer, wat het dan weer een geweldige vakantie maakt.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, dan kwam je vlak langs mijn huis varen, was gisteren nog op de visafslag in Stellendam voor een supervers visje. Geniet er nog van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig zo op het water, geniet er van. Vroeger ging ik vaak met een vriend op zijn tjalk mee, droogvallen op het wad. En dan mosselen zoeken, heerlijk vers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk je vakantie! Het aanleggen in kleine plaatsjes en gezellige restaurantjes bezoeken.
  Mooie lapjes en zo nu en dan een mandje,klinkt geweldig!

  Geniet ervan,
  Fijne vakantie verder,
  Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker hoor en mooie plaatjes. Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We zijn een paar jaar terug ook naar Zeeland geweest met de boot. Zo mooi daar. We hebben het er nog steeds over. Alleen een monster tocht hier vanuit het hoge noorden. Wat we zeker nog een keer over doen. Droogvallen kunnen we niet door de kiel maar slapen voor anjer en met tij blijft een spannende gebeurtenis.

  BeantwoordenVerwijderen