maandag 1 juni 2015

Volle bak!

Dat heb je als je een familiereunie organiseert op 31 mei en het weer doet niet mee. Uitgerekend was dat mijn grootouders samen hebben gezorgd voor een familie van 107, je leest het goed, eenhonderdenzeven!
Nou woont een groot deel in Australië en zijn er wat ooms en tantes plus twee neven en een nicht overleden, toch waren we met 67 man. 
Dat crockettoernooi en de trampolinewedstrijd konden we vergeten, de hele echte familiequiz was echter geweldig! Iedereen was ingedeeld van oud tot jong.
Mijn moeder, tegenwoordig familieoudste opende de dag met het aansnijden van een fototaart met bijbehorende speech.Er werd gelachen en gekletst, veel gegeten en gedronken en weer veel vervolgafspraken gemaakt.
Iedereen had wat te eten meegebracht, varierend van een zak gomballen tot prachtig opgemaakte salades.


Veel te veel, zoals altijd overigens! De studenten kregen tassen leeftocht mee; die hebben vast een goede week.

Maar er gebeurde meer:

Onze derde slaagde voor haar hotelschool en vertrok direct naar Portugal om daar de hele zomer te werken. Heerlijk gevoel moet dat geweest zijn voor haar: én je papiertje én naar Albufeira voor 5 maanden.

Ook werd manlief gekozen in de Eerste Kamer, een langgekoesterde politieke wens kwam uit voor hem. 


Onze nummer vier heeft eindexamen gedaan en wacht op de uitslag. We hopen dat, omdat al het goede in drieën komt, hij ook geslaagd is. 11 juni weten we meer.

Ook op quiltgebied gebeurde van alles; mijn mandjesquilt heb ik keurig ingepakt


Samen met achterkant en tussenvulling is hij op de post gegaan naar Ria, ze gaat hem voor me doorquilten! 

Te gek gewoon, ze maakt zulke mooie dingen en dan wil ze mijn top voor me quilten....

Uit het boek 'the blue and the Gray' heb ik de quilt 'remember me' gemaakt. Op de machine, na Sjaanblokjes even lekker gas geven. Hij is helemaal leuk en wordt nu machinaal gequilt.


De knopen in de quilt voor zoonlief schieten niet zo hard op, het zijn er veel en het is zwaar werk, 20 per dag is al veel!
Komende week zit het hier heel vol met vergaderingen en logees dus ben ik veel thuis; eens kijken of ik een inhaalslag kan maken!

16 opmerkingen :

 1. Wat een feest met jouw familie!nEn een geslaagd kind en manlief gekozen voor de 1ste kamer. Toe maar! Gefeliciteerd! En dan tussen neus en lippen door ook nog even een quilttop gemaakt. Heb jij kaboutertjes in huis lopen? Ik zou wel eens om een hoekje willen gluren om te zien hoe jij dat allemaal doet. Super! Fijne dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een volle en productieve dagen heb jij achter de rug!
  Nog even duimen voor de laatste examen uitslag, en dan even uitblazen.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een feest! Een familie die zich niet laat beinvloeden door het weer. Die schotels zagen ee heerlijk uit! En dan de familie hoera's een dochter die met hotel papiertje de portugese mannen het hoofd op hol brengt en man die misschien wat gaat ordenen in het Haagse en een zoon die hopelijk ook het papiertje binnen hengelt nou wat een zomer. Oh vergeet ik het bijna en jij die effe een paar quicky quilts in elkaar zet. Mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is natuurlijk super gezellig geweest jullie familiereünie. En dubbel en dwars gefeliciteerd met je man en dochter, ook vast en zeker ook al vast voor je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 107 personen. Wauw.
  Is bij ons flink dunner. Als wij een reunie zouden organiseren van mijn moeders kant. Komen we op 10. Hihi....
  Je quilts zijn prachtig en ik zal duimen voor je zoon. Een papiertje is zo belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was een goede week voor jullie en er zal wat afgekletst zijn afgelopen zondag. Heerlijk lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig om zo'n grote familie te hebben en dan zo van elkaar genieten dat je dit soort dagen kunt delen met elkaar, fantastisch! Gefeliciteerd met de verkiezing van manlief, die Eerste Kamer is de laatste tijd heel wat interessanter en belangwekkender geworden dan in tijden ervoor. En je hebt de vaart er weer in met je quilts, top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh en duimen natuurlijk voor dat eindexamen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met alle leuke, positieve dingen! Onze jongste krijgt ook 11 juni de uitslag en zit nu met 5 schoolvriendinnen in.....Albufeira !
  Geniet ervan, groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijke gebeurtenissen met en in je familie en spannende ook !
  Gefeliciteerd en veel succes voor je man gewenst !
  11 juni is dan nog een spannende dag ( ook bij mij thuis ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel veel goed nieuws voor jullie, nu nog een goede eindexamen uitslag en het kan niet meer stuk bij jullie. Heerlijk dat je dit allemaal meemaakt en mee organiseert. Alvast proficiat voor je man en dochter. En wat zal de mandjes quilt mee worden wanneer Ria hem klaar heeft. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een super week had je, dat geeft je vast vleugels...hihi hopelijk kan ik je mooie mandjes quilt bekijken als we de volgende bee bij Ria houden.
  Prachtig trouwens die remember me quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellige week, gefeliciteerd met man en dochter. Nu nog duimen voor je zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je die quilt snel gemaakt! Heel leuk geworden in die kleuren en mooi patroon. Gaaf zo'n familiefeest en gefeliciteerd met alle behaalde successen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gezellig allemaal! En zulke goede prestaties, fantastisch!
  Duimen voor nr.4......maar ik denk zo dat dat ook wel goed komt.
  Succes met het knopen.

  BeantwoordenVerwijderen