woensdag 24 juni 2015

Summer sampler

Temecula quilt heeft weer een zomer sew along. Iedere week op dinsdag zetten ze vier blokjes op hun blog die met elkaar na 11 weken een quiltje vormen. Maar, het leukste is het boekje dat erbij hoort, Block Tool genaamd. 


Voor 102 verschillende blokken staat hier de snelle snijmethode in in vier maten! Helemaal super! Zo snijd je in no time de vier blokjes van de week, week 1

En week 2,


De typering van een quiltster op Facebook als iemand die minimaal vijf projecten onderhanden heeft gaat helemaal op. Dit is echt een tussendoortje, wel een erg leuke!
Alle vierkantjes van vorige week hebben een gedaanteverwisseling ondergaan, het zijn blokjes geworden voor de Battlefieldquilt uit 'the blue and the gray'.
Het is een hele snelle naaimachinequilt, een soort verslaving naast Sjaan.


Maar er gebeurt natuurlijk meer dan quilten, om de Pipowagen nog wat verder aan te kleden vond ik in de plastselijke Kringloop een geweldige theepot met bekers en zoetigheidbak.


Daar wordt een mens blij van! Sinds een half jaar zamelen wij op onze Soroptimistenclubbijeenkomsten eten in voor de voedselbank en breng ik de manden met pakken en blikjes naar de plaatselijke vestiging; reden om regelmatig een ronde door de naastgelegen winkel te lopen. Met wissend succes, maar deze polkadotset was een topper! De huurders van komend weekeinde hebben thee in stijl.

Vanavond hadden we een aparte vijverbewoner; één van onze kippen had zich in het groen vergist en landde midden in de vijver....


Gelukkig kon ze zelf eruit fladderen , beetje voer gestrooid bij haar vriendinnen en met veel spetters bereikte ze de kant.
Hopelijk heeft ze er iets van geleerd!

9 opmerkingen :

 1. Wat een gekke kip zeg!
  Super mooie blokjes en de theepot vind ik helemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, leuk project! En wat een superleuke vondst! Je vraagt je toch af waarom mensen dat weg doen, zoiets vrolijks! Ach, suffe kip, gelukkig is het goed afgelopen.
  Geniet van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Battlefield gaat lekker! En alweer een leuk project voor 'erbij'. Heb je al nummertjes getrokken in Rijnsburg voor het doorquilten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk is me dat allemaal weer zeg, je quilt, het servies, maar bovenal het boekje met die snelle snijtechnieken, daar ben ik ook gek op, ga zo eens kijken op hun blog of ik het kan bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is gelukkig goed afgelopen voor mevrouw kip. Dat serviesje is te schattig en hoort gewoon in je pipowagen. Geeft een lekker sfeertje.

  Karen, zou je zo vriendelijk willen zijn om mijn blogadres te veranderen?
  Zo het nu in je lijst staat is ECHT NIET mijn adres.
  mijn adres is: http://patch-to-patch-heleni.blogspot.com
  Alvast dankjewel hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die machinale quilt is ook al zo leuk en dat serviesje dat je op de kop hebt getikt is ENIG. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig goed afgelopen voor Hennetje...... Wat leuk om zo'n tipboekje te hebben als je voor een snelle quilt kiest, je blokjes zien er mooi uit!
  Helemaal schattig is je serviesje.....
  Steekjesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Even ipad gepoetst..... Die quilt is echt enig leuk! Je gaat me toch niet vertellen dat dat jouw quilt is zo ver. Dat theepotje te schattig wat een vondst. Ach dat kippetje dacht dat hij in een eenden lijfje zat:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat zal zeket erg leuk staan in je pipowagen herl gezellig.
  En dat was met recht een vliegende kip

  BeantwoordenVerwijderen